Judge Dredd

In de toekomst heeft de mensheid zich op aarde teruggetrokken in een klein aantal megasteden. De steden zijn poelen van verderf en corruptie en worden met harde hand geregeerd door zogenaamde 'judges' ofwel politieagenten. De allerbeste en -bekendste van allemaal is Judge Dredd. Doordat een oude rivaal een moord in scène zet wordt hij uit de stad verbannen in de woeste wildernis. Samen met de klunzige kruimeldief Fergee die hij bij toeval ontmoet, moet Dredd proberen terug in de stad te komen, zijn geweten te reinigen en de mensheid behoeden voor zijn rivaal.

Judge Dredd is een stripfiguur uit het Britse tijdschrift 2000 AD. Deze actieprent uit 1995 is zijn eerste verschijning op het witte doek, later nog vervolgd door een remake in 2012. In de hoofdrol treffen we Sylvester Stallone aan, middenin zijn periode van zeer matige films. Daar kan ik op zich mee leven, ware het niet dat zijn tegenspeler de onvolprezen Rob Schneider is. Daarmee hebben we dus een duo in de hoofdrollen dat er werkelijk niks van bakt. De rest van de cast krijgt het niet voor elkaar het niveau op te trekken.

De speelfilmwereld van Judge Dredd lijkt letterlijk gekopieerd uit het vijf jaar eerder verschenen Total Recall. Zelfs over deze relatief korte periode zie je tekens van veroudering. Dat wil zeggen dat de futuristische stad van Judge Dredd er vooral net uitziet (veel gekleurd piepschuim) aangevuld met matige CGI effecten. Hoewel de actie op momenten best aardig is, wil deze nooit echt tot leven komen in deze artificiële nepwereld. 

Het is niet zo dat er hier sprake is van een wanprestatie, maar ik kan me niet voorstellen dat er veel mensen gelukkig worden van Judge Dredd. De gehele film voelt ongemakkelijk en ongeïnspireerd. Wat mij betreft had deze superheldenagent een betere film verdiend. 


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 4 5 4 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Terminator 2: Judgment Day (actie / science fiction : 8.5)
- Doomsday (actie / science fiction : 7.5)
- Snowpiercer (actie / science fiction : 7.5)
- Terminator 3: Rise of the Machines (actie / science fiction : 7.5)
- Equilibrium (actie / science fiction : 7)


Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Judge Dredd
Judge Dredd
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand