Contagion

Vanaf zijn debuut uit 1989 Sex, Lies and Videotape, hebben de films van Steven Soderbergh nogal wisselende reacties uitgelokt. Ten dele ligt dat aan de aard van zijn werk: naast kleinere producties, gericht op een select publiek, maakt hij ook grote publieksfilms, zoals Ocean's Eleven of Traffic. Contagion valt wat dat betreft tussen de wal en het schip: het is een rampenfilm, maar wel eentje zonder superhelden of grote effecten. Met andere woorden: Een kleine film over een groot onderwerp.

Op verschillende plaatsen in de wereld breekt plots een epidemie uit. Mensen beginnen te kuchen, krijgen hoge koorts en sterven korte tijd daarna. De wetenschap staat (zoals dat heet) voor een raadsel, en gevreesd wordt dat - net als bij de Spaanse griep aan het begin van de Twintigste eeuw - wel tien procent van de wereldbevolking ten prooi zou kunnen vallen aan het zich razendsnel verspreidende virus.

De aanpak van Contagion is quasi-documentair, met camerawerk dat eerder aan televisie dan aan de bioscoop doet denken. Het was waarschijnlijk de bedoeling om een gevoel van echtheid op te roepen, maar de opzet werkt eerder averechts: geen moment had ik het gevoel dat ik naar iets anders zat te kijken dan naar een speelfilm die op een documentaire probeert te lijken.

Contagion heeft een cast vol ronkende namen, maar de aandacht wordt verspreid over zoveel personages dat eigenlijk geen van de karakters goed uitgewerkt raakt. Uiteindelijk weten alleen Kate Winslet en Jude Law iets van hun rollen te maken. De film telt een paar geslaagde scènes, maar is verder een grote tegenvaller. Ik ben nooit een grote fan geweest van deze regisseur, maar ik had veel meer van deze film verwacht.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 5 5 5.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Splice (thriller / science fiction : 7)
- Source Code (English) (science fiction / thriller : 7.5)
- La Femme Infidèle (The Unfaithful Wife) (thriller / drama : 8)
- Que la bête meure (thriller / drama : 8)
- Desu nôto (Death Note) (thriller / fantasy : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Contagion
Contagion
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand