Werewolf: The Beast Among Us

Op het eerste gezicht heeft deze griezelfilm wat weg van de vele goedkoop gemaakte producties van SyFy Channel. De cast en vooral de hoeveelheid gore vertellen echter een ander verhaal. De film was wel degelijk op het bioscooppubliek gericht, dat wil zeggen: de liefhebbers van grafisch geweld en horror. Hij werd echter nooit op het grote doek vertoond en direct op DVD uitgebracht.

Het verhaal speelt zich ergens af in Oost-Europa (de film werd opgenomen in Roemenië), maar we wanen ons eerder in Het Wilde Westen: een van de jagers gebruikt een machinegeweer (als Django), een ander heeft een ooglapje (als John Wayne in True Grit), en vrijwel iedereen loopt er ongeschoren bij. Oh ja, voordat ik het vergeet: de superjager is gekleed als Indiana Jones. Voor elk wat wils.

Het verhaal is grotendeels standaard: een piepklein dorpje wordt bij maanlicht geterroriseerd door een weerwolf, die meedogenloos huishoudt onder de bevolking (het moet ooit een gigantisch groot dorp zijn geweest!). Deze weerwolf is een superweerwolf, zo verklaart een kenner, er is dus haast geboden met de jacht. Een plaatselijk team krijgt hulp van een vreemdeling, de Indiana Jones onder de weerwolfjagers. En daar gaan we, zou je denken, en inderdaad: we gaan. Maar na een uur of zo, maakt de film een vreemde wending. Het wordt plots heel dramatisch, met veel aandacht voor de groeipijnen van een jonge weerwolf.

De digitale weerwolven zijn niet erg overtuigend. Vroeger, in de tijd van Rick Baker en zijn make-up-effecten, waren weerwolven volgens mij veel angstaanjagender. Als griezelfilm kan deze productie er toch mee door, vooral dankzij het ongewoon grove geweld: hoofden worden van de romp gescheiden, ledematen vliegen in het rond en er worden een paar tamelijk onsmakelijke secties verricht op lijken (zit er wellicht een weerwolfje in deze romp?). Een sterke maag is een vereiste.

Met Stephen Rea, Steven Bauer en Ed Quinn oogt de rolverdeling erg chique. De grootste attractie voor mij was echter de hypnotiserende schoonheid Rachel DiPillo.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 7 6.5 5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Halloween (horror : 8)
- Jaws (horror / fantasy : 7.5)
- Black Christmas (1974) (horror : 7.5)
- When a Stranger Calls (horror / thriller : 7.5)
- Sisters (horror / thriller : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Werewolf: The Beast Among Us
Werewolf: The Beast Among Us
Werewolf: The Beast Among Us
Werewolf: The Beast Among Us
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Weerwolf
Subgenre

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht