Grimas

Met een speelduur van zo'n anderhalf uur, is het bij deze Nederlandse amateur thriller echt even schrikken! De film begint veelbelovend, met een schone jongedame in bikini: dit willen wij inderdaad zien in een thriller! Maar vervalt daarna helaas gauw in onboeiende introducties van karakters en het uitrollen van een weinig origineel plotje, wat zo'n half uur duurt.

Een half uur!!! Dat kunnen de grootste miljoenenproducties niet eens flikken, zonder dat mijn aandacht afdwaalt naar bijvoorbeeld de laatste faalcompilatie op dumpert of het nogmaals checken van mijn e-mail. Als je beperkte middelen hebt, dan realiseer je je dat en probeer je kort en krachtig alsnog een statement te maken! Zo kort dat het alsnog past binnen de short attention span van de gemiddelde kijker. Rotten Romance lukt dat wel: een soortgelijke Nederlands productie die terrecht een mooie voldoende verdient.

Maar Grimas duurt maar voort, waardoor ik op gegeven moment op 8x speed ging kijken. Verbijsterend was het feit dat ik het verhaal alsnog prima kon volgen, ook al klonken de stemmen als smurfenpraat! Terug naar gewone snelheid als de enge clown in beeld komt, waar dit verhaal over gaat: effecten zijn soms slecht, soms okee te noemen. Muziek en geluidseffecten zijn goed! Stemmen klinken daarentegen vaak erg hol (door echo in de ruimte). Kamerawerk is okee te noemen, merkbaar in de opbouw tot bepaalde schrikmomenten! Hieruit blijkt het kennen en kunnen van de regisseur en de kameraman. Wat mij betreft het hoogtepunt uit de film. 

Tegen het einde verandert de film echter nog even in een actiefilm, wat ik totaal overbodig vond. Er wordt wat gescheurd in parkeergarages, geschoten, etc. Terug naar 8x speed...

In tegenstelling tot zijn vorige slapstick De Buik Vol, is deze film wel serieus bedoeld, waardoor helaas minder door de vingers kan worden gezien. Bij Planet Earth gingen ze 2000 dagen op pad om een handje vol afleveringen te maken. Bij Arjen Rooseboom lijkt het alsof een uur filmen ook een uur 'geschikt' filmmateriaal oplevert.

Inkorten. Afknippen. Schrappen. Trimmen. Selecteren. Allemaal woorden die - als ze toegepast zouden worden - zouden kunnen leiden tot een film die wel acceptabel is: eentje die een voldoende verdient. Maar helaas walst de speelduur over alle positieve punten heen. Anouk van der Steen verdient een pluimpje voor haar geheel acceptabele acteerwerk.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
3 5 4 1 3

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- North by Northwest (thriller / avontuur : 9)
- Vertigo (thriller / misdaad : 8.5)
- Psycho (thriller / horror : 8)
- Aliens (thriller / science fiction : 8)
- Se7en (thriller / actie : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobers categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Grimas
Grimas
Grimas
Grimas
Grimas
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand