Aliens

De film Alien wekt bij mij altijd een nostaligisch gevoel uit mijn vroegere jaren op: Het was dé film, samen met A Nightmare on Elm Street, die mij langdurig slapeloze nachten bezorgde. Zwetend werd ik wakker op het moment dat de derde mond van de alien openging en de tong eruit schoot. Aliens is hierop het vervolg en deze film is ook zeer sterk!

Nu kijk ik er natuurlijk met andere ogen naar: Nu heb ik geprobeerd te achterhalen waarom het deze film lukt om zo goed naar schrikmomenten toe te werken. Is het de stilte voor de storm? De kleine hints dat iets gaat gebeuren? De muziek? Ik moet er wel bij zeggen dat deze film minder naar schrikmomenten toewerkt dan zijn voorganger en dat het hier meer gaat om smerigheid en ongure omgevingen. Aliens en cocoons spatten overal open als er geschoten wordt waardoor slijm en acid ver in de rondte wordt geslingerd. De schrikmomenten die er zijn, zijn wederom geniaal en de film laat hiermee de meeste tegenwoordige thrillers ver achter zich (die alleen maar schrik opwekken door ineens keihard geluid te laten horen).

De smerigheid en bloederigheid van de film maakt het op sommige momenten tot een horror en hierom verdient de film ook een pluim! Het borduurt voort op het orginele concept (gelukkig) wat geniaal was: Wanden die bedekt zijn met vreemde tentakels waar menselijke lichamen ingesloten hangen als broedplaats voor de jonkies. Ruimtes met coconnen die als een smerige bloem opengaan en gevuld zijn met slijm. En de aliens zelf natuurlijk, die model hebben gestaan voor ettelijke andere soortgelijke films. Ik denk dat deze `vormgeving` en sfeer ervoor zorgt dat de film zo eng en overtuigend wordt. En het feit dat je weet dat ze komen, terwijl je het alleen nog maar vaag kan zien op ruizige kamera`s en gebrekkige radaartjes.

Ps. Verwar in godsnaam niet Alien Vs. Predator met deze film aangezien die film de geniale concepten van zowel Alien(s) als Predator vol minachting vergalt.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 6 9 7.5 8

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Cube (science fiction / thriller : 6)
- North by Northwest (thriller / avontuur : 9)
- Vertigo (thriller / misdaad : 8.5)
- Psycho (thriller / horror : 8)
- Se7en (thriller / actie : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobers categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobers categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Aliens
Aliens
Aliens
Aliens
Aliens
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand