De Buik Vol

De Buik Vol is de debuutfilm van beginnende filmmaker Arjen Rooseboom. Als zodanig kan je de film niet op dezelfde manier recenseren als de gebruikelijke Hollywood producties en dergelijke. Het een en ander moet door de vingers gezien worden!

Een groep meiden die zichzelf de Twain girls noemt, gaan de verjaardag van een van de girls vieren in een verlaten kasteel. Er is in het kasteel in het verleden een moord gepleegd en natuurlijk loopt de dader er nog steeds rond! De meiden worden het kasteel rondgejaagd maar weten uiteindelijk de boef te overmeesteren.

Twee dingen vallen in het bijzonder op: De meiden zijn bijzonder onhandig! Ze doen elkaar meer pijn dan de dader. En elke valpartij eindigt in een omhooggeschoven t-shirt, waardoor de blote buik goed zichtbaar wordt. Ik ruik ergens een beetje een buik-fetish, net als Tarantino een fetish heeft voor voeten.

Liefhebbers van erg flauwe slapstick, zullen zich wel vermaken bij deze film, zoals kinderen. Ik vond de flauwe grappen op gegeven moment zichzelf herhalend. En feit is dat de film veels te lang duurt. Een dergelijk simpel verhaal moet je niet uitsmeren over speelfilm lengte. Stoutmoedig zou het mes in de productie gezet moeten worden en de slechtste grappen eruit gehaald moeten worden, zodat een film overblijft van hoogstens 30 minuten.

Voor een beginnende filmmaker, zit het wel snor wat betreft kamerawerk, belichting, geluid en muziek. Alles is goed in beeld gezet, doch op een vrij simpele wijze. Zo wordt er zo goed als niets gefilmd uit een interessante kamerahoek en wordt er niet met verlichting of sfeer gespeeld: alles is gefilmd bij hetzelfde soort daglicht.

Acteerwerk is zeer basaal en duidelijk in scene gezet. Maar gelukkig neemt de film zichzelf totaal niet serieus en draagt het amateurisme bij aan een nog flauwere ervaring.

Helaas zit er geen voldoende in, ook al hebben de Twain girls vast wel hun best gedaan. De voornaamste reden is de speelduur, welke drastisch omlaag zou moeten zoals ik hierboven aangaf: Dat maakt de film kort maar krachtig in plaats van langdurig en zichzelf herhalend. Wie weet verandert dit cijfer als er in de toekomst een herziene versie komt...

Bekijk de trailer op: www.debuikvol.nl
FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 4.5 3 3 4.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (humor / oorlog : 9)
- The Acid House (humor / speelfilm : 9)
- Monty Python's The Meaning of Life (humor / animatie : 8.5)
- The Great Dictator (humor : 8.5)
- Starsky & Hutch (humor / actie : 8)


Hoe beoordeelt Boobers categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?De Buik Vol
De Buik Vol
De Buik Vol
De Buik Vol
De Buik Vol
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand