Who Can Kill a Child?

Het Engelse koppel Tom en Evelyn is op vakantie in Spanje en besluit het afgelegen eilandje Almanzora te bezoeken. In het dorpje op het eiland blijken geen volwassenen te wonen, slechts kinderen die niets zeggen en met rare blikken naar het tweetal kijken. Ze komen er achter dat een mysterieuze kracht ervoor heeft gezorgd dat de kinderen alle volwassenen op het eiland hebben vermoord. De ouderen hebben geen kans gehad iets terug doen, omdat zij niet in staat zijn om kinderen te vermoorden. Tom en Evelyn besluiten echter dat ze levend van het eiland af willen komen en zetten daarvoor alles in het werk.
 
Who Can Kill a Child?

De originele Spaanse titel van deze prent is ¿Quién puede matar a un niño?. Daarnaast is ze ook bekend onder de namen Trapped, Island of the Damned, Lucifer's Curse en nog een aantal meer. Internationaal gezien, en dus ook in Nederland, is Who Can Kill a Child? echter de meest gehanteerde titel.
 
Who Can Kill a Child?

Deze slaat natuurlijk op het gegeven dat volwassenen niet in staat zouden zijn een kind om te brengen. De reden dat de kinderen in de film zo moordzuchtig zijn en bovendien weten dat ze zelf geen slachtoffer zullen worden, zien we in de eerste vijf minuten van de film. De opening credits bestaan namelijk uit beelden van allerlei oorlogen (WO II, Vietnam, Biafra, etc.) waarbij miljoenen kinderen om het leven zijn gekomen door toedoen van ouderen. Dit zijn misschien wel de meest schokkende beelden van de hele prent.
 
Who Can Kill a Child?

Andere scènes die binnen het horrorgenre vallen riepen bij mij beter op mijn lachspieren dan op mijn schrikreflexen. Voorbeeld: een klein meisje pakt een wandelstok af van een bejaarde man en slaat hem daarmee dood. Daarna hangen ze zijn lichaam op en gebruiken het als een piñata, waarbij de slastok is vervangen door een zeis. Later in de film zullen kinderen toch slachtoffer worden van de ontsnappingspogingen van de hoofdrolspelers. Of je het leuk vindt om te zien dat een machinegeweer op de kids wordt leeggeschoten laat ik aan je eigen beoordeling over. Ik kon de humor er wel van in zien.
 
Who Can Kill a Child?

De sfeer van Who Can Kill a Child? is prima weergegeven, sober en rustig en daardoor redelijk doeltreffend. Soms gebeurt er echter niet voldoende om de aandacht er continu bij te houden. Er zijn echter ruim genoeg momenten die het zien van deze film rechtvaardigen. Als vergelijkingsmateriaal dient overigens het Amerikaanse Children of the Corn (1984). Deze Spaanse film is echter zowel origineler als een paar tikkies beter.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 5 7 7 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Braindead (horror / humor : 8.5)
- The Evil Dead (horror : 8.5)
- The Fly (horror / science fiction : 8)
- Evil Dead II (horror / humor : 8)
- Hellraiser (horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Who Can Kill a Child?
Who Can Kill a Child?
Who Can Kill a Child?
Who Can Kill a Child?
Who Can Kill a Child?
Who Can Kill a Child?
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand