The Human Centipede (First Sequence)

Twee Amerikaanse toeristes krijgen in Duitsland pech langs de weg en besluiten al lopende hulp te gaan zoeken. Ze raken verdwaald in een bos en ontdekken een groot, afgelegen landhuis waar ze aanbellen. De bewoner blijkt een gepensioneerde dokter, die de dames stiekem drogeert. Als ze wakker worden ontdekken ze dat ook een Japanse vakantieganger gevangen is genomen. De arts wil van zijn drie slachtoffers een menselijke duizendpoot maken door ze met de mond vast te naaien aan de anus van de ander. Zo ontstaat er een wezen, dat een gedeeld voedselkanaal heeft. Na de operatie blijkt het wezen prima te functioneren, alleen heeft de dokter er niet op gerekend dat de politie op zoek is naar de verdwenen toeristen.
 
The Human Centipede (First Sequence)

Hoe bedenk je het? Dat is de eerste vraag die in me opkwam bij het zien van deze Nederlandse (!) horrorfilm. Regisseur Tom Six heeft overduidelijk gekozen voor het schokeffect. Dit werkt overigens vrij goed, de uitgangspunten van de film zijn hiervoor ranzig genoeg. Toch kan een en ander niet enkel in een horrorkader worden geplaatst. Sommige gebeurtenissen zullen namelijk eerder lachwekkend dan spannend of eng overkomen. Neem als voorbeeld een scène waarin de duizendpoot voor het eerst moet schijten en de schrikreacties van de andere delen van het beest als ze bemerken dat hij begint te persen. Afijn, zie het plaatje hieronder voor een sfeerimpressie.
 
The Human Centipede (First Sequence)

Buiten zijn absurde thema is The Human Centipede vooral een vrij standaard horrorfilm volgens Amerikaans principe. Het verhaal is weinig origineel, veel gebeurtenissen hebben we al in veel andere films gezien en het acteerwerk is over de gehele linie van slecht niveau. Het einde (waarin de voorste en achterste van het insect dood zijn en de middelste nog leeft) biedt aanknopingspunten voor het tweede deel dat voor dit jaar op de agenda staat.
 
The Human Centipede (First Sequence)

Tom Six heeft met The Human Centipede ongetwijfeld zijn doel bereikt. De film is wereldwijd bekend geraakt en zijn faam heeft daarmee ook een internationale component gekregen. Tevens is er inmiddels een South Park aflevering aan deze film gewijd (S15E01, Human CentiPad) en is er een erotische versie verschenen, The Human Sexipede (mannen en vrouwen worden met geslachtsdelen aan elkaar vast gemaakt zodat ze ultieme orgasme kunnen krijgen). In 2011 verscheen bovendien een tweede deel (Full Sequence) en in 2015 werd de trilogie met Final Sequence afgesloten. 


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 3 5 5 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Braindead (horror / humor : 8.5)
- The Evil Dead (horror : 8.5)
- The Fly (horror / science fiction : 8)
- Evil Dead II (horror / humor : 8)
- Hellraiser (horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Human Centipede (First Sequence)
The Human Centipede (First Sequence)
The Human Centipede (First Sequence)
The Human Centipede (First Sequence)
The Human Centipede (First Sequence)
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Nederland
Land

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht