Battle Beyond the Stars

Op een dag hangt er boven de vredelievende planeet Akir opeens het ruimteschip van de slechte veroveraar Sador. Als zij zich niet binnen een paar dagen aan hem overgeven, zal hij met zijn stellar converter al het leven vernietigen. Omdat ze zelf geen leger hebben, sturen ze de jonge Shad met hun enige ruimteschip op pad om huurlingen te vinden. Gedurende zijn tocht verzamelt hij een zestal andere ruimteschepen, met ieder een of meerdere excentrieke bemanningsleden. Met dit kleine legioen moeten ze het opnemen tegen de grote overmacht van Sador.
 
Battle Beyond the Stars

Battle Beyond the Stars is een low-budget science fictionfilm van Roger Corman, die in 1983 nog een officieus vervolg zou krijgen met Space Raiders. Het verhaal van eerstgenoemde film is gebaseerd op het beroemde The Magnificent Seven (1960) dat in zichzelf weer een westerse verfilming is van het Japanse The Seven Samurai (1954). De overeenkomsten met deze films focussen zich met name op het feit dat er een groep van zeven outcasts moet vechten tegen een grote tegenstander. De special effects van Battle Beyond the Stars zijn overigens gemaakt door James Cameron. Niet dat je dat terug kunt zien, maar daarover zometeen meer.
 
Battle Beyond the Stars

Na het verschijnen de eerste Star Wars film in 1977 kon het niet uitblijven dat anderen op de trein van deze succesvolle franchise zouden springen. Aldus geschiedde en Battle Beyond the Stars zag het levenslicht. Wat deze film echter ontbeert is een sterke regisseur, iets wat er mede voor heeft gezorgd dat Star Wars zo'n goede film is geworden. Het is duidelijk dat Roger Corman geen George Lucas is. Zo is de casting niet bepaald sterk te noemen, zijn de special effects achterlijk slecht (de decors zouden overigens nog voor veel films hergebruikt worden), en heeft het verhaal niet voldoende epische kracht om langdurig te kunnen boeien. Toch kan The Battle Beyond the Stars een zekere charme niet ontzegd worden en heb ik er met plezier naar gekeken.
 
Battle Beyond the Stars

Ten slotte wil ik je een aantal geinige elementen niet onthouden. Ooit een ruimteschip met tieten gezien? In Battle Beyond the Stars vliegt het in het rond. Hoe bedenk je het? Over tieten gesproken, actrice Sybil Danning beschikt over een behoorlijke voorgevel. Naar verluid was haar pakje in deze film zo strak, dat haar borsten met tape in het gareel moesten worden gehouden. Bekende gezichten zijn er ook genoeg te zien. Wat denk je van George Peppard, a.k.a. Hannibal uit The A-Team, die hier de rol van Space Cowboy speelt. Ook te zien is Robert Vaugn, die in The Magnificent Seven de rol van Lee speelde, wat bijna hetzelfde karakter is als Gelt die hij hier speelt.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
3 4 5 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (science fiction : 9)
- Star Wars: Episode IV - A New Hope (science fiction : 8.5)
- District 9 (science fiction / actie : 8)
- Dune (science fiction : 8)
- Star Wars: The Force Awakens (science fiction : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Battle Beyond the Stars
Battle Beyond the Stars
Battle Beyond the Stars
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand