Machete

Voor de ´grindhouse´ dubbelaar Planet Terror en Death Proof werd een aantal trailers gemaakt voor niet bestaande films. Machete was er een van die een daadwerkelijke speelfilm opleverde.
 
Machete
 
De titelfiguur is een voormalig FBI agent die werd genaaid door zijn werkgever en hierop wraak neemt. Tegen de achtergrond van de grensproblematiek tussen Mexico en de Verenigde Staten wordt een incoherent verhaal gebracht over criminelen, corrupte politici en immigranten. Machete heet niet voor niets zo en snijdt, steekt en hakt erop los...
 
Machete
 
Danny Trejo heb ik altijd een aardige verschijning gevonden; niet zozeer qua acteerwerk, maar wat betreft zijn uitstraling als bad motherfucker. De voormalig bajesklant heeft geacteerd in een waslijst aan films, maar had nimmer de hoofdrol. Tot Machete. Hij doet het niet onaardig, al blijft hij een beperkt acteur. Sowieso houdt hij zich met gemak staande tussen veel bekendere namen die, over het algemeen, in bijzonder matige doen zijn. Met name de vertolking van Robert De Niro is genant te noemen. Slechts zijn politieke spotjes, hij speelt namelijk een senator, zijn enigszins te pruimen. De rest is ook weinig soeps, al dient vermeld te worden dat Steven Seagal (met bierbuik) het erg leuk doet als slechterik en Jeff Fahey veruit de beste acteur is; hier althans. En dat mag De Niro zich toch wel persoonlijk aantrekken.
 
Machete
 
In de rolbezetting zien we ook de naam van Tom Savini, een meester in de ambachtelijke special effects. Zijn aanwezigheid mag toch wel ironisch genoemd worden daar hier sprake is van een afgrijselijk CGI festijn. De film wil overduideloijk bruut overkomen, maar weet wegens de schrale computer-effecten totaal niet te overtuigen. Het is jammer dat regisseur Robert Rodriguez daar blijkbaar totaal anders over denkt.
 
Machete
 
Overtuigen doet de film überhaupt niet. Het verhaal is als los zand en, zoals gezegd, leveren weinig van de betrokkenen acceptabel werk af. Verwacht er in ieder geval niet teveel van wanneer je de film opzet. Het is niet veel meer dan een hersenloze actiefilm die er, tezamen met wat biertjes, voor een keertje wel ingaat.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 4 6 4 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- RoboCop (actie / science fiction : 8)
- Natural Born Killers (actie / speelfilm : 7.5)
- Lucky, el intrépido (actie / humor : 7)
- Rapporto Fuller, base Stoccolma (actie : 7)
- Diabolik (actie : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Machete
Machete
Machete
Machete
Machete
Machete
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Het Schnitzelparadijs:
ruurd...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Klute:
Hij is nog te bestellen bij Fnac Belgiƫ, de Franse DVD, maar wel (ook) met...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht