A Life Less Ordinary

De engelen O’Reilly en Jackson hebben op hun donder gekregen van Gabriël, omdat ze niet genoeg aardse relaties tot een succes hebben gebracht. Ze krijgen nog één kans van de aartsengel, anders worden ze uit de hemel verbannen. De opdracht die het tweetal meekrijgt is Celine en Robert op elkaar verliefd laten worden. Hij is een loserige schoonmaker die ‘s avonds het verdriet over zijn troosteloze leven verdrinkt. Zij is de gewiekste dochter van een rijke zakenman, zijnde Roberts baas. Kortom, een stel dat weinig potentie tot een relatie lijkt te hebben.

Genoeg hebbende van zijn kansloze bestaan, besluit Robert op een dag zijn baas fysiek onder druk te zetten. Hij rent diens kantoor binnen en krijgt toevalligerwijs het pistool van een bewaker in handen. In een vlaag van verstandsverbijstering besluit hij Celine, die toevallig bij haar vader aanwezig is, te kidnappen. Hij heeft echter totaal geen kaas van ontvoeringen gegeten. Celine ziet de ontvoering bovendien als een ontsnapping aan haar saaie leventje en voelt een zekere sympathie voor de klungelige Robert. Het duo besluit samen te gaan werken en eist losgeld van haar vader, die daar uiteraard niet van gediend is. Hij schakelt een tweetal detectives in om zijn dochter terug te halen. Toevalligerwijs zijn dit de engelen O’Reilly en Jackson, die zelfs nu ze zo dicht op hun doelwitten zitten, geen resultaat van hun inspanningen zien. Omdat ze zich voorgenomen hebben niet op aarde te willen blijven, neem ze steeds extremere maatregelen om de vonk tussen Robert en Celine te doen laten overslaan.

Na het succes van Trainspotting begon regisseur Danny Boyle aan een nieuw project met Ewan McGregor in de hoofdrol. Door Cameron Diaz er bij te betrekken, moest deze film ook aantrekkelijk worden voor het Amerikaanse publiek. Althans, dat was de bedoeling. A Life Less Ordinary werd namelijk een behoorlijke flop. Waarom dat precies gebeurde is mij niet geheel duidelijk. Persoonlijk vind ik dit namelijk een zeer vermakelijke misdaadkomedie. Dit komt vooral door het leuke samenspel van McGregor en Diaz. Laatstgenoemde is erg in haar element met de rol die ze mag spelen en is grotendeels verantwoordelijk voor de komische noot in de veelal leuke gesprekken tussen de hoofdrolspelers. Het originele verhaal zorgt bovendien voor een verrassende twist op het welbekende liefdesthema. Dat A Life Less Ordinary uitmondt in een romantische climax kon je namelijk ver van tevoren zien aankomen. Gelukkig stoort deze niet en zorgt het geluk dat de engelen O’Reilly en Jackson ervaren als ze Celine en Robert eindelijk zien zoenen, dat je het de scenarioschrijver vergeeft. Kortom, een erg leuke film.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 7 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Snatch. (misdaad / humor : 8)
- In Bruges (misdaad / humor : 7)
- Go (misdaad / humor : 7)
- Nueve Reinas (Nine Queens) (misdaad / humor : 6.5)
- Triggermen (misdaad / humor : 6)


Hoe beoordeelt Boobema categorie misdaad eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?A Life Less Ordinary
A Life Less Ordinary
A Life Less Ordinary
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand