Oldboy

Om een voor hem onbekende reden, zit Oh Dae-Su 15 jaar in een hele vreemde gevangenis. Het is meer een woonkamer te noemen. En hij weet niet wie hem gevangen houdt. Als hij echter weet te ontsnappen, wil hij wraak nemen. Hij ontmoet een meisje waar hij bij kan wonen. Er gebeurt vanalles en hij blijkt in een heel vreemd complot te zitten!

Oldboy heeft een aantal erg coole effecten. Enerzijds computereffecten. Maar ook hele botte en/of geinige gevechtsscenes. Effecten worden niet altijd zo in films gezet zodat ze echt bijpassen, maar vaak alleen voor de sier. Ik vond de effecten in oldboy echter heel goed erbij passen. De film heeft af en toe een haast filosofische inslag. Oh Dae-Su is dan in diepe gedachtes verwikkeld over zijn bestaan en zijn situatie. Sommige zinnen die hij daarvoor gehoord of gezegd heeft, komen dan terug waardoor het lijkt alsof alles een voorbestemde reden heeft.

Oldboy heeft zeker wel kwaliteit in zich. Toch is het niet een film die persoonlijk voor mij ooit in mijn top 10 zal komen. Het is simpelweg niet geheel mijn ding. Toch lijkt het mij een hele goede in zijn genre! De verhaalopbouw vond ik wel enigszins verwarrend in de film. Ik had soms moeite om het te volgen.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 7 8 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- North by Northwest (thriller / avontuur : 9)
- Vertigo (thriller / misdaad : 8.5)
- Psycho (thriller / horror : 8)
- Aliens (thriller / science fiction : 8)
- Se7en (thriller / actie : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobers categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Oldboy
Oldboy
Oldboy
Oldboy
Oldboy
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Oldboy

Oldboy is een film die absoluut niet zo moeilijk te volgen is als Boobers doet voorkomen. Sterker nog, reeds als de jongedame waarmee de hoofdpersoon na zijn detentie gaat hokken haar entree maakt, had ik het - naar later bleek - juiste vermoeden hoe deze psychologische thriller in elkaar zou steken. Dit doet echter weinig afbreuk aan de kijkervaring die Oldboy heet. Deze gladjes gemonteerde film straalt klasse uit, van de functionele special effects tot de empathie oproepende vertolking van de gehypnotiseerde Oh Dae-su. Hierdoor is er naar mijn mening geen moment sprake van verveling. Hoewel Oldboy niet de brute geweldsfilm is die ik vooraf verwachtte, schuwt de film actie en schokeffecten niet. Met name in de handelingen van personages valt genoeg deviant gedrag te bespeuren. Helaas is de climax waarop de film afstevent niet speciaal te noemen, doch zeker bevredigend genoeg. Wat mij daarentegen stoorde was de overbodige anti-climax die als mosterd na de maaltijd hierop volgde. Deze doet jammer genoeg wel enige afbreuk aan de rolprent. Niettemin is Oldboy een film die ik zeker zou aanraden, daar het een veel betere film is dan de gemiddelde meuk die uitkomt.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 8 6 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Naked Lunch (thriller : 8)
- Tenebre (thriller / horror : 7.5)
- Identity (thriller / horror : 7)
- The Ipcress File (thriller : 7)
- The Boston Strangler (thriller : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand