Ali

Deze film gaat over boxlegende Muhammad Ali, behalve wereldkampioen boxen ook een mensenrechtenactivist, bedreven moslim en vrouwenliefhebber. Na zijn eerste wereldkampioenschap, uit hij zich kritisch over de Vietnam oorlog. Vanaf dan wordt hij in de gaten gehouden door de FBI. Daarna weigert hij dienstplicht, waarna hij opgesloten dreigt te worden en niet meer mag boxen. De wereld keert hem de rug toe. Hij is echter een doorzetter en vecht fysiek en mentaal door om er weer bovenop te komen.

Ik vind de film in het begin een beetje grillig en dit blijft min of meer door de film heen zo. Het verhaal is niet ingewikkeld, maar door de montage moet men enigszins moeite doen om het te volgen terwijl dit niet nodig hoefde te zijn. Dit ten spijt, als men de moeite neemt om alles te volgen, blijft de film boeien en pakkend. Het verhaal is namelijk heel aangrijpend.

Ik heb ook een ander kritiekpuntje. De acteurs hebben niet echt uitgesproken personages, zoals je verwacht van boxfilms en maffiafilms. Will Smith acteert aardig, maar hij blijft echt een hollywood-acteurtje. En hij is af en toe wel bot in zijn opmerkingen en zegt goeie dingen, maar het personage wat hij neerzet kan echt niet op tegen Raging Bull of wat mij betreft ook Million dollar baby . Naast Will kan ik me nu al bijna geen personages uit de film meer herinneren! Het is meer het verhaal wat overweldigd en boeit en niet zozeer het acteerwerk van Mr.Smith en Co. En er hangt een sfeer van Hollywooderigheid over de hele film.

In zijn geheel is het wel een aangrijpende en mooie film. Door de minpuntjes is het helaas geen topper. Dit had het wel kunnen zijn als er wat betere acteurs gekozen waren. Willie ziet er naar mijn mening veel te lief uit om Ali te kunnen uitbeelden. Gemixte gevoelens dus! ;-)


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 6 7 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Million Dollar Baby (sport / drama : 6)
- Smultronstället (Wild Strawberries) (drama / speelfilm : 8.5)
- Play (drama / thriller : 8.5)
- Babel (drama : 8)
- Sjunde inseglet, Det (The Seventh Seal) (drama / speelfilm : 8)


Hoe beoordeelt Boobers categorie sport eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobers categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Ali
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand