Hostel: Part II (Hostel 2)

Hostel: Part II (Hostel 2)
 
De Amerikaanse Beth, Whitney en Lorna zijn aan het backpacken in Europa. Nadat ze het sexy naaktmodel Axelle ontmoeten, besluiten ze van Rome naar Slowakije te reizen, waar een fantastische spa schijnt te zijn. De treinreis belooft echter al weinig goeds, met vele criminelen en dronken oostblokkers, die het op de dames hebben voorzien. Eenmaal in de spa aangekomen vervalt alle aarzeling echter direct. De plek is daadwerkelijk erg rustgevend, er wordt een leuk middeleeuws festival georganiseerd en er lopen veel jonge meiden en jongens rond. Helaas blijkt het hostel bij de spa gerund te worden door een groep rijke psychopaten, van wie Axelle een medewerker is. De backpackers die naar het hostel afreizen worden in het geheim voor grote bedragen aan rijke mensen verkocht. Deze mogen hun gekochte slachtoffer vervolgens doodmartelen. Ook de drie Amerikaanse meiden zijn verkocht en worden aan martelingen onderworpen.
 
Hostel: Part II (Hostel 2)
 
Hostel: Part II is het vervolg op Hostel (2005), ook van regisseur Eli Roth. Zoals je kunt lezen zijn de meningen over de voorganger niet bepaald positief te noemen. Je zou denken dat er het nodige te verbeteren viel, maar de makers zijn er in geslaagd met het tweede deel een nog slechtere productie te maken. Eigenlijk weet ik niet eens waar ik moet beginnen met vertellen waarom dit zo'n onvoorstelbaar wanproduct is. Dat Quentin Tarantino opnieuw zijn naam verbindt aan een film zou echter al genoeg moeten zeggen. Zijn aanraders zijn immers stuk voor stuk niet te pruimen. Omdat Roth en Tarantino het echter op een commerciële samenwerking hebben gegooid -eerstgenoemde speelde ook mee in Inglorious Basterds- was niet anders te verwachten.
 
Hostel: Part II (Hostel 2)
 
Afijn, Hostel: Part II weet de kijker te irriteren met een totaal onsamenhangend verhaal, waarin van de hak op de tak wordt gesprongen. Dit wordt verergerd door een nauwelijks aanwezige plot die als enige doel heeft om lekkere wijven in beeld te brengen en bloed te laten vloeien. Aangaande dat eerste heb ik overigens niet persé commentaar, hoewel 'lekker' natuurlijk altijd een kwestie van smaak is. De martelporno, zoals films in dit genre ook wel bekend staan, is in deze film echter slechts zeer sporadisch aanwezig. We zien een vrouw naakt, ondersteboven vastgebonden hangen, waarna een andere vrouw, ook naakt, in een badkuip eronder gaat liggen. Vervolgens gebruikt ze een zeis om haar slachtoffer om te brengen, waarbij het bloed in het bad valt. De vrouw smeert zichzelf in met dit bloed en bevredigt zichzelf ondertussen. Ook zien we een andere vrouw bijna onthoofd worden door een decoupeerzaag. Klinkt goed zeg je? Nou nee. De gemiddelde filmkijker raakt misschien gechoqueerd door dit soort beelden, maar bij mij werkt het niet. Het is vermaak van de goedkoopste soort, dat met zeer slechte effecten in beeld wordt gebracht. Het gebrek aan enige plot, aan enige motieven, aan enige zingeving zorgt voor een bak troep welke mijn maag zelfs niet verlaat na een fles rotte wodka. Hostel: Part II is de naam film onwaardig. Ik hoop dat Roth ooit gaat inzien dat hij zijn regisseursstoel op de brandstapel moet gooien, want meer van dit soort rommel trek ik niet. Waarom ik me er keer op keer weer aan waag? Noem het maar masochisme.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 3 2 2 2

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Braindead (horror / humor : 8.5)
- The Evil Dead (horror : 8.5)
- The Fly (horror / science fiction : 8)
- Evil Dead II (horror / humor : 8)
- Hellraiser (horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Hostel: Part II (Hostel 2)
Hostel: Part II (Hostel 2)
Hostel: Part II (Hostel 2)
Hostel: Part II (Hostel 2)
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand