Madagascar: Escape 2 Africa

Deel twee van de Madagascar-serie opent met babyleeuw Alex en de hartverscheurende dag waarop hij door stropers uit het nationale park in Afrika wordt ontvoerd. Daarna zien we de beestenbende (leeuw Alex, zebra Marty, giraffe Melman en nijlpaard Gloria) die in de eerste film uit de dierentuin naar Madagascar ontsnapte. Ze hebben met behulp van de lemuren een oud vliegtuig opgeknapt dat ze naar New York terug moet katapulteren. Helaas blijkt het vliegtuig niet van een topkwaliteit te zijn en stort het neer in hartje Afrika. Niet geheel toevallig blijkt dit het nationale park te zijn waar Alex is opgegroeid. De beesten zijn hier allemaal zeer gelukkig, maar hun leventje in het wild blijkt niet hetzelfde te zijn als dat in de dierentuin. Alex blijkt niet over de juiste vechtmentaliteit te beschikken, terwijl Marty een identiteitscrisis krijgt omdat alle zebra's identiek zijn. Melman ontdekt hier dat hij nog slechts twee dagen te leven heeft en Gloria papt aan met een nijlpaard dat meer om haar uiterlijk dan innerlijk geeft. Maar, zoals het een kindertekenfilm betaamt, komt alles natuurlijk op zijn pootjes terecht.

Na het succes van de eerste Madagascar kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Helaas zijn de makers hier voorbij gegaan aan het feit dat vervolgen nieuwe materie moeten bieden. Dat gebeurt in Madagascar 2 nauwelijks. Grappen uit de eerste film worden zelfs schaamteloos gerecyclet. Zo hebben de pinguïns opnieuw een grote rol gekregen en wordt het nummer I Like To Move It van Reel 2 Real opnieuw gebruikt. Dit had ik door de ogen willen zien als er wat goede grappen zouden worden gebracht. Op dit vlak slaat deze animatiefilm echter ook de plank mis. Echt lachen zul je als volwassene nauwelijks doen. Voor de banksaldi in Hollywood zal dit allemaal echter niet uitmaken. Zij hebben een miljoenenproductie gemaakt en zitten er warmpjes bij. Ondertussen hebben ze ook nog vele kinderhartjes blij gemaakt, want die zullen erg vrolijk worden van de charmes van de beestjes. Voor de doelgroep van deze website is Madagascar 2 echter geen aanrader.

Terzijde: Deze film heeft als subtitel Escape 2 Africa. Hiermee wordt gedoeld op de vlucht van Madagascar en de crash in Afrika. Voor zover ik weet ligt Madagascar echter in (of naast, wat je wilt) Afrika en slaat de titel dus helemaal nergens op. Of zijn er nieuwe geopolitieke ontwikkelingen waarvan ik niets weet?

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 5 2 4

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Family Guy Presents Stewie Griffin: The Untold Story (animatie / humor : 8)
- Monsters, Inc. (animatie / humor : 7.5)
- Beavis and Butthead Do America (animatie / humor : 7)
- The Incredibles (animatie / humor : 7)
- Finding Nemo (animatie / humor : 7)


Hoe beoordeelt Boobema categorie animatie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Madagascar: Escape 2 Africa
Madagascar: Escape 2 Africa
De Eetclub:
Bijna alle Nederlanderse films / series zie je het accent sex .. flirten ec...
Undercover:
: ...
Jing wu men (Fist of Fury):
Weet je misschien uit welk land de film kwam? ...
Home Alone:
vieze tiefes film. met je vuile kanker hoofd...
Het Schnitzelparadijs:
Saus...
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace:
Goede film...
Schone Handen:
harses willem...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht