Kataude mashin gâru (The Machine Girl)

Het broertje van Ami heeft een schuld opgebouwd bij de zoon van een lokale Yakuza-baas. Dit sadistische ventje brengt haar broertje en diens vriend hierom om het leven. Ami laat het hier niet bij zitten en zoekt de moordenaars op. Ze wordt echter gevangen genomen en gemarteld. Als hoogtepunt van de marteling wordt haar arm er afgehakt. Hierop zoekt ze hulp bij de ouders van het vriendje van haar broer. De vader is erg bekwaam met techniek en bedenkt een machinegeweer dat op Ami's arm kan worden gemonteerd. Samen met de moeder gaat ze op wraaktocht om de volledige Yakuza-clan uit te roeien.

Het Japanse The Machine Girl herbergt een feitelijk weinig origineel verhaal, dat enkel dient als kapstok om veel bloederigheid aan op te hangen. Hier zit deze film namelijk vol mee. Ledematen en hoofden worden om de haverklap van lichamen afgerukt, waarna het bloed als ware het een tuinslang in het rondspuit. Het afhakken van de lichaamsdelen wordt over het algemeen op redelijk originele wijze gedaan. Zo is de drill bra mijns inziens een geniale uitvinding. Het is jammer dat het opnamebudget voor The Machine Girl overduidelijk erg laag is geweest. De special effects zien er namelijk niet uit en dit geldt eigenlijk voor de algehele opnamekwaliteit. Daarnaast was ik ook nog eens opgezadeld met een Engelstalige versie van deze film, wat de authenticiteit niet ten goede komt. Overigens vermoed ik dat dit soort films tegenwoordig meer voor de Westerse markt dan voor de eigen Japanse markt wordt gemaakt. Doet evengoed niets af aan de mate van vermaak die met The Machine Girl wordt geboden. Voor liefhebbers van Takashi Miike is dit verplichte kost.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
3 4 7 5 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Braindead (horror / humor : 8.5)
- The Evil Dead (horror : 8.5)
- The Fly (horror / science fiction : 8)
- Evil Dead II (horror / humor : 8)
- Hellraiser (horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie martial arts eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Kataude mashin gâru (The Machine Girl)
Kataude mashin gâru (The Machine Girl)
Kataude mashin gâru (The Machine Girl)
Kataude mashin gâru (The Machine Girl)
Kataude mashin gâru (The Machine Girl)
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Kataude mashin gâru (The Machine Girl)

The Machine Girl was voor mij een van de films in de Japanse filmmarathon die ik afgelopen zondag hield. De prent hield zich in elk geval met gemak staande tussen het ander filmgeweld uit het land van de rijzende zon dat ik die dag aanschouwde.

Het is niet enkel een orgie van geweld, waarvan hier sprake is. De prent spat van het bloed, maar is eigengereid genoeg en en de karakters Ami en Miki wisten zelfs empathie op te roepen bij mij. Asami (Miki) hakte vaker met dit bloederige bijltje en doet het wederom goed, maar het is vooral hoofdrolspeelster Minase Yashiro die als Miki met haar machinegeweerarm een compliment verdient voor haar acteerdebuut.

Alsof zo'n bizarre hoofdpersoon nog niet genoeg is, brengt de film tevens onder meer een van de ratten besnuffelde yakuza familie en ninja's in schreeuwerige rode pakken. Zoals Boobema al memoreert is er een aantal originele vondsten zoals de drill bra, maar ook bijvoorbeeld de bekende flying guillotine maakt hier zijn opwachting: Een meer dan geslaagde comeback voor het onthoofdingswapen bekend uit verscheidene Oosterse vechtfilms uit de jaren '70.

De artistieke visie is mijns inziens ontegenzeggelijk aanwezig, maar de film is bovenal pulpachtige geweldskitsch. Er gebeurt genoeg gruwelijks, maar het is allemaal niet om bij te huiveren als je een beetje getrainde kijker bent. Japans popcornvermaak is een betere omschrijving dan horror, daar het geheel behoorlijk cartoonesk van opzet is.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 6 8 6 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Ren pi deng long (Human Lanterns) (martial arts / horror : 7)
- Jaka Sembung (martial arts / horror : 6.5)
- Special Silencers (martial arts / horror : 6)
- Koroshiya 1 (Ichi the Killer) (horror / misdaad : 8.5)
- Blood Sucking Freaks (horror : 8)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie martial arts eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand