Rooie Sien

Rooie Sien is een smerige oude hoer. Het enige waar ze goed in is, is haar verrotte lichaam verkopen, kutliedjes zingen en klanten beroven. Haar man heeft geen vat op haar, wat vrij logisch is daar hij continu aan het varen is. Rooie Sien heeft ook nog een dochter die ze compleet verwaarloost. Het meisje wordt door haar grootouders opgevoed in een andere stad. Jaren later wordt dochterlief ontdekt door een irritante charlatan, die van plan is flink wat geld aan haar te verdienen. Ze lijkt in de voetsporen te treden van haar moeder, als ze begint met het zingen van hetzelfde soort liedjes in een of ander klotecafé. Iedereen vindt haar een lekker wijf en spoedig komt haar manager op het verrassende idee haar de hoer te laten spelen. Zal ze dezelfde fouten maken als haar moeder?

Rooie Sien is echt een verschrikkelijke film. Afgezien van de scène waarin Kees Brusse (de enige acceptabele acteur) Beppie Nooij Jr. wurgt, weet de film nergens vermaak te bieden. Dit maakt Rooie Sien veruit de slechtste film die ik de afgelopen jaren gezien heb, hetgeen allerminst een geringe ´prestatie´ is. 

Als persoon die walgt van smartlappen en Amsterdamse gezelligheid, wist ik reeds van tevoren dat ik aan een heilloze missie begon met dit Nederlandse product. Het hele sfeertje zal iedereen met enige goede smaak misselijk maken; Willeke Alberti -die een lekker wijf moet voorstellen- met een rood schaamhaarimplantaat op haar hoofd, dialogen zo knullig dat je haren recht overeind gaan staan, de uitgemolken geschiedenis dreigt zichzelf te herhalen-plot en tot slot de talloze levensliederen die ervoor zorgen dat je van een rots wil springen.

Ik had nooit verwacht dit te zullen zeggen, maar ik vermoed dat zelfs Costa! stukken beter is. Rooie Sien: Een aanrader voor alle plebs en masochisten!FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 4 1 4 1

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Citizen Kane (drama : 8)
- Factotum (drama / humor : 7.5)
- Hard Times (drama / sport : 7.5)
- Off Screen (drama / thriller : 7)
- Ivansxtc (drama : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie musical eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Rooie Sien
Rooie Sien
Rooie Sien
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Worst Dutch movie everrr...
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand