The End of Suburbia: Oil Depletion and the Collapse of the American Dream

Dat de olie en het gas op zal raken, wisten we al. Deze film belicht het probleem uit een enigszins andere hoek. Een hoek waaruit blijkt dat Amerika extra veel moeite zal hebben om over het probleem heen te komen. Het gaat in feite over de bouw van Amerikaanse steden en met name de suburban gedeeltes van deze steden. De slaapsteden, zoals we ze weleens in Nederland noemen. Deze suburbs zij na WOII uit de grond gestampt in een massaproductie proces en beslaan vaak enorme oppervlaktes. Hierdoor zijn winkelcentra en werk nooit op loopafstand. Zelfs niet de supermarkt. Daarnaast heeft Amerika nooit goed openbaar vervoer ontwikkeld. Het komt er allemaal op neer dat Amerika een autoland is. Op het moment dat olie te duur wordt voor constant autovervoer, zullen alle suburbs herbouwd moeten worden! Een enorme klus die op zichzelf eveneens erg veel olie en gas vergt.

Aan het einde van de documentaire gaat het nog een stapje verder en vertelt ons dat er steeds meer olieoorlogen zullen komen om die American dream zo lang mogelijk in leven te kunnen houden. Door kortzichtigheid van de regering zal het er waarschijnlijk niet van komen dat ze op tijd maatregelen treffen. Een groot deel van de markt zal instorten en men zal enorme ingrepen in de levenswijze gedwongen moeten doorvoeren.

Een minpuntje van de documentaire is het feit dat het soms vrij traag gaat en dat sommige theoriën herhaald worden. Daardoor moet het helaas een beetje inboeten in kracht. Maar ik denk dat ze het uur (en kwartier) moesten halen van de producer dus ik neem het ze niet kwalijk!FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5.5 6 7.5 8

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- The power of Nightmares (documentaire : 9)
- 9/11 Loose Change (2nd edition) (documentaire : 8.5)
- 9/11: Press for Truth (documentaire : 8.5)
- Planet Earth (documentaire : 8.5)
- The Blue Planet (documentaire : 8)


Hoe beoordeelt Boobers categorie documentaire eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The End of Suburbia: Oil Depletion and the Collapse of the American Dream
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht