Pitch Black

Een ruimteschip crasht op een woestijnachtige planeet. Aan boord bevindt zich ook Riddick, een gevaarlijke crimineel. Het blijkt echter dat hij niet het grootste probleem is waar de overlevenden mee te maken hebben. Door een zonsverduistering komt de planeet in een eeuwige duisternis en dan komen er allerlei rare aliens om te jagen op de mensen. Riddick en de rest moeten proberen te overleven en te ontsnappen van de planeet. Aardige sci-fi film, die de voorloper is op The Chronicles of Riddick. Pitch Black schijnt inmiddels een behoorlijke cult-klassieker te zijn geworden, maar zoveel krediet wil ik deze film niet geven.

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 5 6 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- District 9 (science fiction / actie : 8)
- The Matrix (science fiction / actie : 7.5)
- Starship Troopers (science fiction / actie : 7.5)
- Iron Sky (science fiction / actie : 7)
- Guardians of the Galaxy (science fiction / actie : 7)


Hoe beoordeelt Boobema categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Pitch Black
Pitch Black
Pitch Black
Pitch Black
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Pitch Black

Toen ik eergisteren Pitch Black ging kijken, had ik pas na 30 minuten door, dat ik hem al eerder gezien had. Zo slecht is deze film. Het verhaal stelt echt helemaal niks voor. Neerstorten op een onbekende planeet, vervolgens worden aangevallen door agressieve buitenaardse vliegende monstertjes en dan één voor één afgeslacht worden. Heel erg origineel. En meer zit er ook echt niet in. Geen interessante personages, geen interessante onderlinge verhoudingen, geen echte spanningsopbouw, geen boeiende actie en geen goed acteerwerk. Over de special effects heb ik helemaal weinig goeds te melden. Op een gegeven moment komt er wat kobaltblauwe plakaatverf uit de lucht vallen. Ohhh, dat moet alien bloed voorstellen. Dat kan zelfs niet gerechtvaardigd worden met een klein budget. The chronicles of Riddick daarentegen vind ik wel vermakelijk en een heel ander soort film. Als er geen Riddick figuur in beide films zou zitten, zou ik deze films nooit met elkaar in verband brengen. In The chronicles zit meer verhaal, een uitgebreide setting en meer sfeer. De figuur Riddick krijgt ook veel meer vorm. In Pitch Black is het gewoon een stoerpratend mannetje, een redelijk doorsnee filmkarakter. Ook alleen maar stoerpratend omdat hij in het begin van de film twee keer vrij eenvoudig gevangen genomen wordt. Niet echt een overtuigende bikkel, zelfs niet voor een echte Vin Diesel fan. Ik ga niet nog een keer de fout maken deze film te kijken.

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 4 4 4 4

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens BoobiŽlle:
- V for Vendetta (actie / science fiction : 7)
- Hellboy (actie / fantasy : 7)
- WaSanGo (actie : 7)


Hoe beoordeelt BoobiŽlle categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt BoobiŽlle categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Pitch Black

In tegenstelling tot Boobema zie ik Pitch Black als een film die je makkelijk kan missen en The Chronicles of Riddick als een vermakelijke film. Ten eerste zijn de special effects in Pitch Black veel slechter. Logisch gezien het veel lagere budget, maar toch. Ten tweede is het verhaal echt een stuk minder boeiend. Een ruimteschip met o.a. Riddick (een gevaarlijke gevangen genomen crimineel) stort neer. Riddick ontsnapt en iedereen is bang voor deze gevreesde boef. Dan blijkt dat ze zijn hulp nog erg goed kunnen gebruiken, aangezien de planeet waarop ze neergestort zijn rare moorddadige wezens herbergt. Uiteindelijk weten een aantal personen de planeet te ontsnappen. Dieper of spectaculairder wordt het niet. Dit dus in tegenstelling tot het superieure Chronicles of Riddick, waarin een veel beter uitgewerkt verhaal zit. Ten derde ontbreekt het voor het grootste gedeelte van de film aan actie. Ook hierop scoort het vervolg van Pitch Black veel beter. Al vanaf de eerste minuten levert The Chronicles een mooie proportie actiescenes. Iets dat niet te zeggen valt van Pitch Black. Na een dik half uur zijn we pas getuige van de eerste actie en na een uur begint het pas een beetje spannend te worden.

Het moge duidelijk zijn, dit eerste deel in de avonturen van Riddick heeft me niet kunnen bekoren. Af en toe boden de oneliners van Vin Diesel wel vermaak en naar het einde toe wordt de film wel iets spannender. Als je echter geen Riddickfanaat bent zou ik Pitch Black laten voor wat het is en lekker meteen het vervolg opzetten.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 4 4 4.5 4

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobbert:
- V for Vendetta (actie / science fiction : 7)
- Altered States (science fiction / thriller : 7.5)
- The Rock (actie / thriller : 7.5)
- Series 7: The Contenders (actie / humor : 7)


Hoe beoordeelt Boobbert categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobbert categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand