Cube 2: Hypercube

Nadat in het eerste deel van deze (tot nog toe) trilogie, Cube, zeven mensen mochten proberen te ontsnappen uit de kubussen, mag in dit vervolg opnieuw een groep slachtoffers een poging wagen. Aangezien dit tweede deel vrijwel precies dezelfde opzet heeft, is er van originaliteit weinig sprake meer. De vage settings en dito concept wisten in het eerste deel nog wel te vermaken, maar wekken hier enkel ergernis op door een groot déjà vu gevoel. Een gemiste kans is het ook om niet meer achtergrondinformatie over de kubussen toe te voegen. Het maken van dit vervolg op Cube doet dan ook nogal denken aan eenvoudig incashen op het succes van zijn voorganger. Overbodig is dan ook een term die volledig van toepassing is op dit niemendalletje. Naast een gebrek aan originaliteit vallen in Cube 2: Hypercube ook de vreselijk slechte acteerprestaties op. Alsof er maar wat conchas van de straat zijn geplukt om te laten zien dat ze vooral niet kunnen acteren. Het allerslechtst aan deze film echter, zijn de speciale effecten. In 2002 mag er toch wel enig niveau worden verwacht. De digitale revolutie heeft al vaak genoeg laten zien dat het mogelijk is om voor weinig geld mooie effecten te maken. Cube 2 doet echter denken dat de film zo`n twintig jaar eerder is opgenomen, maar doet zelfs voor die tijd nog onder voor alle andere films. Zo lelijk dat het op de lachspieren werkt, maar vooral dat het verboden zou moeten worden om zulke troep te maken.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
1 3 5 3 3

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (science fiction : 9)
- Star Wars: Episode IV - A New Hope (science fiction : 8.5)
- District 9 (science fiction / actie : 8)
- Dune (science fiction : 8)
- Star Wars: The Force Awakens (science fiction : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Cube 2: Hypercube
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Cube 2: Hypercube

Zoals Boobema al zegt is dit eigenlijk net deel 1 maar dan veel slechter.. Het enige verschil is dat de kamers in deze kubus ietsjes anders zijn dan in deel 1. Het heeft nu voornamelijk te maken met tijd. De acteurs zijn wel zo slecht dat dat haast het enige was waar ik op lette in dit deel. Van de hele cube serie vind ik dit dus de slechtste omdat er gewoon weinig nieuws te ontdekken is.. Na dit deel zit je nog steeds met dezelfde vragen als wanneer je deel 1 hebt gezien. Namelijk: Wat is de kubus? Wie zit erachter? Wat is het doel?
Pas na deel 3 begrijp je het concept een beetje. Dat lotr uit 3 delen bestaat begrijp ik, maar The Cube hadden ze beter in 1 of hoogstens 2 delen moeten uitbrengen.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 2 5 6 5

Hoe beoordeelt Boobanne categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand