The Gift

The Gift speelt zich af in een achterlijk redneck dorpje, deep south in de Verenigde Staten. Annie leeft hier alleen met haar kinderen. Het gezin is behoorlijk arm, maar Annie weet geld binnen te krijgen door de kaarten te lezen en hiermee in de toekomst te kijken. Vele mensen uit het dorp zijn klant bij haar. Ze helpt onder andere de geestelijk zieke Buddy, die vroeger mishandeld is door zijn vader. Ook Valerie is een klant. Zij wordt thuis mishandeld door haar man Donnie en kan bij Annie uithuilen. Donnie is echter niet zo blij met de bezoeken van zijn vrouw aan Annie, die hij als een soort Satan ziet, met haar niet-Christelijke religie. Donnie is zelfs zo kwaad hierover dat hij de kinderen van Annie met de dood bedreigd.

Het hoofd van de lokale school heeft een relatie met de sletterige Jessica. Zij bedriegt hem, maar daar weet hij niets van. Op een dag is ze spoorloos verdwenen en er wordt al snel aan een misdrijf gedacht. Annie krijgt een visioen, waarin ze het lichaam van Jessica ziet en een meer. Met de politie gaat ze op onderzoek uit. Het lijk van Jessica wordt gevonden in een meertje naast het huis van Donnie. Donnie wordt opgepakt en veroordeeld tot een lange gevangenisstraf. Maar dan krijgt Annie nieuwe visioenen waarin ze ziet dat iemand anders Jessica vermoord heeft. Er zijn vele verdachten. Valerie, omdat haar man ook neukte met Jessica. Het hoofd van de school, omdat Jessica vreemdging. Buddy, omdat Donnie Annie bedreigde. En Annie zelf, want zij had toch ook een hekel aan Donnie!?

Hoewel het hierboven beschreven verhaal misschien erg doet denken aan een misdaad-thriller is deze film vooral doorspekt met enorm veel drama over mishandelde vrouwen, ethische problemen en het leven in een corrupt dorpje. Dit aspect is iets te veel aanwezig, waardoor het moeilijk is om gegrepen te worden door op zich het redelijke verhaal van The Gift. Origineel is dit verhaal natuurlijk niet echt, maar door de onduidelijkheid omtrent de toedracht van Jessica`s dood blijf je toch kijken. Het acteerwerk van Cate Blanchett is behoorlijk te noemen, maar verder komt het acteerwerk niet boven het niveau middelmatig uit. Vooral Keanu Reeves is weinig overtuigend als stoere, vrouwen-mishandelende man, daarvoor heeft hij simpelweg niet het juiste gezicht. Voor liefhebbers van Katie Holmes: gedurende The Gift zijn haar tieten regelmatig te aanschouwen. Zelfs necrofielen zouden aan hun trekken moeten komen als ze het naakte lijk van Tom Cruise zijn nieuwe vriendin zien.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6 6 5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Der Name der Rose (The Name of the Rose) (thriller / drama : 8)
- Red Sparrow (thriller / drama : 6.5)
- Jacob`s Ladder (thriller / drama : 6)
- Marnie (thriller / drama : 6)
- Misery (thriller / drama : 6)


Hoe beoordeelt Boobema categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Gift
The Gift
The Gift
The Gift
The Gift
Schone Handen:
harses willem...
The Perks of Being a Wallflower:
liuy54321...
:
Dat je klaarblijkelijk niets van de film hebt begrepen, kan de beste overko...
Valerian and the City of a Thousand Planets:
Moet je zelf weten. Zie maar wat je het beste vindt. Als de besprekingen mi...
The Boy in the Striped Pyjamas:
ik vind het echt leuk dat er zulke films zijn. vooral het einde is super le...
Kruistocht in Spijkerbroek (Crusade in Jeans):
Tv ...
Fury:
ik kan hier echt van genieten , super gezellig...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Sam Raimi
Regisseur

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht