The Rock

Een generaal van het Amerikaanse leger heeft zich het lot van zijn mede-soldaten erg aangetrokken. Hij heeft gevochten in vele oorlogen en hier de waarheid gezien. Het Amerikaanse leger maakt volgens hem namelijk gebruik van haar soldaten. Ze moeten wel hun leven geven voor het land, maar als puntje bij paaltje komt laten ze de soldaten stikken. De generaal heeft er vooral moeite mee dat er geen financiële compensatie wordt gegeven voor dode en gewonde soldaten. Hierom heeft hij samen met een groep soldaten een plan gemaakt om veel geld los te krijgen voor oorlogs-slachtoffers en nog een extra zakcentje voor zichzelf.

Het plan bestaat eruit om op Alcatraz (the rock) een groep toeristen te gijzelen. Ook hebben ze bezit gekregen van een aantal raketten met daarin sarin-gas. Als de regering niet snel 100 miljoen dollar overmaakt worden deze raketten afgevuurd op San Francisco. De toeristen fungeren voornamelijk als dreigmiddel zodat de oude gevangenis niet wordt aangevallen. Officieren van het leger gaan natuurlijk niet accoord met deze eis en dus zetten zij een plan op om Alcatraz binnen te gaan en de raketten onschadelijk te maken. Hier komen Mason en Goodspeed in het verhaal. De eerste is een voormalig gevangene van Alcatraz, de enige die ooit ontsnapt is van het eiland. Hij zal een groep soldaten de gevangenis in moeten leiden via het ondergrondse gangenstelsel. Goodspeed is een chemie-expert voor de FBI. Zijn taak zal eruit bestaan om de raketten onschadelijk te maken.

Als de groep soldaten Alcatraz binnendringt gaat het al snel goed fout; het merendeel van de soldaten wordt neergeschoten. Alleen Mason en Goodspeed blijven in leven. Met hun tegengestelde meningen over aanpak van zaken proberen ze toch samen alle raketten tijdig onklaar te maken. Gebeurt dit niet op tijd, dan zal het leger er toch voor kiezen het eiland op te blazen, gijzelaars of niet. Makkelijk is hun opdracht niet. Ze worden opgepakt en in elkaar geslagen. Maar omdat de autoriteiten niet toegeven aan de eisen van de generaal en er in deze groep interne conflicten ontstaan lukt het Mason en Goodspeed uiteindelijk toch om San Francisco te behoeden voor een ramp.

The Rock biedt niets meer en minder dan simpel actie-vermaak. Geen ingewikkelde plotten of diepere betekenissen, maar gewoon kijken naar achtervolgingen, schietpartijen, explosies, etc. Dit gegeven is al snel erg beperkt door zijn eenvoud, maar The Rock is een van de betere in het genre. Ook verveelt de film op geen moment en wordt de actie goed gedoseert gebracht. Natuurlijk zijn veel scènes totaal onrealistisch, maar dat mag de pret niet drukken.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 7 7 5 7.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- The Taking of Pelham 1 2 3 (actie / thriller : 6.5)
- Hostage (actie / thriller : 6.5)
- The Negotiator (actie / thriller : 6.5)
- Quantum of Solace (actie / thriller : 6)
- Enemy of the State (thriller / actie : 7)


Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Rock
The Rock
The Rock
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

The Rock

Een van de betere actiefilms zou ik zo zeggen. Zeker 5 keer gezien en toch blijf ik steeds geboeid genoeg om hem af te kijken. Aan de ene kant komt dat door het voor een actiefilm redelijk origineel verhaal en aan de andere kant door de vele momenten van actie. Ook is er hier en daar een vleugje humor te vinden. Is er in deze eeuw al een actiefilm gemaakt die kan tippen aan deze(en kom dan niet met Vet Hard! aanzetten a.u,b.)? Het acteerwerk is zeker o.k. , maar wat wil je ook met levende legende Sean Connery, oscarwinnaar Nicolas Cage en good old Ed Harris.Een echte aanradert dus als je zin hebt in een avondje verstand op nul en aktie(Take 1).

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 7 7 7.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobbert:
- V for Vendetta (actie / science fiction : 7)
- Series 7: The Contenders (actie / humor : 7)
- Naked Lunch (thriller : 6.5)
- Memento (thriller : 6)
- King of the Ants (thriller : 6)


Hoe beoordeelt Boobbert categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobbert categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand