Abel

 Abel is een vent van 31 die nog steeds bij zijn ouders thuis woont. Omdat hij een soort van straatvrees heeft komt hij nooit buiten. Hij houdt zich dan ook alleen maar bezig met uit het raam kijken met een verrekijker en het proberen door midden te knippen van vliegende vliegen met een schaar. Ook vindt hij het leuk om zijn vader een beetje te irriteren. Zijn vader Victor is er dan ook helemaal niet blij mee dat zijn zoon nog steeds thuis woont. Abel`s moeder Duif daarentegen heeft er niet zo veel problemen mee en houdt vaak haar hand boven zijn hoofd. Toch proberen de ouders van Abel hem wat meer in contact te brengen met de buitenwereld. Hiervoor laten ze allerlei dokters en hypnotiseurs langskomen en ook brengen ze hem in contact met een meisje van de toneelvereniging. Dit gezellige avondje loopt echter uit op een enorm fiasco.

Als Abel en zijn moeder een televisie hebben gekocht is de maat vol voor Victor. Abel wordt hardhandig het huis uit gegooid en moet het op straat zien te redden. Hier ontmoet hij het meisje Zus, waar hij bij intrekt. Zus werkt in een stripclub en een van haar vaste bezoekers is Victor, die er tevens een buitenechtelijke relatie met Zus op na houdt. Als Abel en Victor er achter komen dat ze dezelfde vriendin hebben zijn de poppen aan het dansen. Beiden willen de situatie niet te veel laten escaleren, maar Victor gaat steeds raarder gedrag vertonen, terwijl Duif inmiddels ook weer in beeld komt. Dit alles zorgt voor een prachtige ontknoping, waarna alles, totaal onverwacht, toch weer helemaal goed komt.

Abel is geregisseerd door Alex van Warmerdam die zelf ook de hoofdrol vertolkt. En er moet gezegd worden dat dit alles met veel klasse gedaan is. Abel wordt neergezet als een super-irritant mannetje en dit botst heerlijk met het leven van zijn burgerlijke ouders. De manier van omgang met elkaar wordt dan ook voortreffelijk neergezet. Schitterend is de scène waarin het meisje van de toneelvereniging langskomt. De sfeer in huis is te snijden en het meisje wordt totaal genegeerd. Huilend rent ze dan ook het huis uit. Ook Henri Garcin speelt een goede rol als Victor. De beste man weet zich totaal geen raad met zijn zoon en helemaal niet meer als Zus in het spel komt. Victor gaat als een soort stalker achter Abel en Zus aan en wordt dronken neergeslagen met een wijnfles. Super! Abel is een van de beste Nederlandse films ooit; dit soort films zouden ze dan ook vaker moeten maken!FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 9 8 8 8

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Intouchables (humor / drama : 7.5)
- Little Miss Sunshine (humor / drama : 7)
- Feuchtgebiete (Vochtige Streken, Wetlands) (humor / drama : 6.5)
- Meet Bill (humor / drama : 6)
- Alleen maar nette mensen (humor / drama : 6)


Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Abel
Abel
Abel
Abel
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand