The Invitation

Will en zijn vriendin Kira zijn samen met een aantal andere vrienden uitgenodigd voor een feestje bij zijn ex Eden en haar nieuwe partner Ty. De vrienden hebben elkaar al een aantal jaar niet gezien. Na het overlijden van de zoon van Will en Eden zijn de vrienden elkaar uit het oog verloren en het tweetal is toen uit elkaar gegaan. De sfeer tijdens het feestje is enorm geladen. Er hangen allerlei oude gevoelens tussen personen, er zijn onbekende aanwezigen en Eden en Ty gedragen zich nogal vreemd. Er staat iets te gebeuren deze avond. Of zit dat alleen maar tussen de oren van Will die de demonen uit het verleden nog niet heeft verwerkt?
 
De synopsis van The Invitation mag dan niet bepaald origineel overkomen, de uitvoering is dat zeker wel. Er wordt een zekere spanning opgebouwd, die in het laatste kwartier van de film pas zijn ontknoping krijgt. Tot die tijd weet je niet precies hoe de vork in de steel zit en hink je als kijker op meerdere gedachten over het feestje en zijn deelnemers. Het is alleen zo jammer dat de opbouw naar deze finale zo ontzettend saai en langdradig is.
 
Vijf kwartier maar liefst voordat er eindelijk iets gebeurt. Mijn aandacht was tegen die tijd al behoorlijk verslapt en ik had The Invitation eigenlijk al volledig afgeschreven. Meest storende is hoofdrolspeler Logan Marshall-Green die een behoorlijk onsympathiek karakter neerzet dat nauwelijks emotie in zijn gezicht weet te leggen. De zoveelste keer als hij met een chagrijnige bakkes in beeld komt, ben je er eigenlijk wel klaar mee. Ook de onderlinge relaties tussen de diverse karakters wordt maar matig uitgewerkt. Zo lijkt het er nauwelijks op dat Will en Kira daadwerkelijk een liefdeskoppeltje zijn.
 
Dat er potentie in The Invitation zit is evident. De nogal arty farty benadering maakt de film er echter niet beter op. Het is leuk dat veel films in dit genre afwijken van het Hollywood-cliché, maar niet als dit in de plaats komt van daadwerkelijke spanning en een verhaal met enige drive erachter. De zeer positieve ontvangst van The Invitation kan ik dan ook slechts gedeeltelijk verklaren. Ik deel deze echter niet.  


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 5 7 7 4.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Der Name der Rose (The Name of the Rose) (thriller / drama : 8)
- Red Sparrow (thriller / drama : 6.5)
- Jacob`s Ladder (thriller / drama : 6)
- Marnie (thriller / drama : 6)
- Misery (thriller / drama : 6)


Hoe beoordeelt Boobema categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Invitation
Klute:
Hij is nog te bestellen bij Fnac Belgiƫ, de Franse DVD, maar wel (ook) met...
De Eetclub:
Bijna alle Nederlanderse films / series zie je het accent sex .. flirten ec...
Undercover:
: ...
Jing wu men (Fist of Fury):
Weet je misschien uit welk land de film kwam? ...
Home Alone:
vieze tiefes film. met je vuile kanker hoofd...
Het Schnitzelparadijs:
Saus...
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace:
Goede film...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht