Animal Crackers

Dit is de tweede speelfilm met de Marx Brothers (bestaande uit de broers Groucho, Chico, Harpo en - soms - Zeppo) die in de jaren '30 van de vorige eeuw wereldfaam verwierven met hun absurdistische humor. Animal Crackers is gebaseerd op de gelijknamige Broadway musical (waarin zij ook optraden). Het 'verhaal' speelt zich af tijdens een weekendparty op het buitenhuis van de weduwe Mevrouw Rittenhouse (Margaret Drummond). Haar eregast is Captain Spaulding (Groucho), een ontdekkingsreiziger die zojuist is teruggekeerd van een expeditie in Donker Afrika en de nodige sterke verhalen te vertellen heeft.

Animal Crackers

De opeenvolging van sketchjes en liedjes heeft veel weg van vaudeville en is niet erg filmisch, maar geen nood, er valt veel te genieten: Chico speelt piano en becommentarieert een spelletje kaart, Harpo slaapt onder een gestolen schilderij en steelt een moedervlek, en Groucho schiet een olifant in zijn pyjama (hoe die olifant in zijn pyjama terecht kwam, zullen we volgens hem nooit te weten komen). Het is één van de klassieke woordgrappen van Groucho, die zijn one-liners als mitrailleurvuur op zijn medespelers en de toeschouwers afvuurt. De film bevat ook een klassieke sketch met Chico en Harpo rond een flash, een fish, een flit en een flush. Tja, probeer het idioom van de Marx brothers maar eens te vertalen ...

Animal Crackers is één van de laatste films die werd uitgebracht voordat de zogenaamde Hays Code in werking trad, waarin filmmakers belangrijke beperkingen werden opgelegd. In veel scènes laten de dames zonder veel schaamte hun fraaie benenwerk zien en in de jaren dertig was dat tamelijk gewaagd. Daarnaast wemelen de grappen (en de teksten van de liedjes) van de dubbelzinnigheden en seksuele toespelingen. Animal Crackers haalt als geheel niet het niveau van sommige van hun latere films, maar bevat wel enkele van de beste gags van de broertjes. Klassieke absurde kolder.


* Hays Codehttps://nl.wikipedia.org/wiki/Hays_Code
 

 FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 7 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Annie Hall (humor / drama : 8.5)
- Les Vacances de Monsieur Hulot (humor : 8.5)
- La Grande Vadrouille (humor / oorlog : 8)
- Le Corniaud (humor : 8)
- The Nutty Professor (humor : 8)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Animal Crackers
Jing wu men (Fist of Fury):
Weet je misschien uit welk land de film kwam? ...
Home Alone:
vieze tiefes film. met je vuile kanker hoofd...
Het Schnitzelparadijs:
Saus...
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace:
Goede film...
Schone Handen:
harses willem...
The Perks of Being a Wallflower:
liuy54321...
:
Dat je klaarblijkelijk niets van de film hebt begrepen, kan de beste overko...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht