Animal Crackers

Dit is de tweede speelfilm met de Marx Brothers (bestaande uit de broers Groucho, Chico, Harpo en - soms - Zeppo) die in de jaren '30 van de vorige eeuw wereldfaam verwierven met hun absurdistische humor. Animal Crackers is gebaseerd op de gelijknamige Broadway musical (waarin zij ook optraden). Het 'verhaal' speelt zich af tijdens een weekendparty op het buitenhuis van de weduwe Mevrouw Rittenhouse (Margaret Drummond). Haar eregast is Captain Spaulding (Groucho), een ontdekkingsreiziger die zojuist is teruggekeerd van een expeditie in Donker Afrika en de nodige sterke verhalen te vertellen heeft.

Animal Crackers

De opeenvolging van sketchjes en liedjes heeft veel weg van vaudeville en is niet erg filmisch, maar geen nood, er valt veel te genieten: Chico speelt piano en becommentarieert een spelletje kaart, Harpo slaapt onder een gestolen schilderij en steelt een moedervlek, en Groucho schiet een olifant in zijn pyjama (hoe die olifant in zijn pyjama terecht kwam, zullen we volgens hem nooit te weten komen). Het is één van de klassieke woordgrappen van Groucho, die zijn one-liners als mitrailleurvuur op zijn medespelers en de toeschouwers afvuurt. De film bevat ook een klassieke sketch met Chico en Harpo rond een flash, een fish, een flit en een flush. Tja, probeer het idioom van de Marx brothers maar eens te vertalen ...

Animal Crackers is één van de laatste films die werd uitgebracht voordat de zogenaamde Hays Code in werking trad, waarin filmmakers belangrijke beperkingen werden opgelegd. In veel scènes laten de dames zonder veel schaamte hun fraaie benenwerk zien en in de jaren dertig was dat tamelijk gewaagd. Daarnaast wemelen de grappen (en de teksten van de liedjes) van de dubbelzinnigheden en seksuele toespelingen. Animal Crackers haalt als geheel niet het niveau van sommige van hun latere films, maar bevat wel enkele van de beste gags van de broertjes. Klassieke absurde kolder.


* Hays Codehttps://nl.wikipedia.org/wiki/Hays_Code
 

 FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 7 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Annie Hall (humor / drama : 8.5)
- Les Vacances de Monsieur Hulot (humor : 8.5)
- The Nutty Professor (humor : 8.5)
- La Grande Vadrouille (humor / oorlog : 8)
- Le Corniaud (humor : 8)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Animal Crackers
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand