The Magnificent Seven (2016)

The Magnificent Seven is een remake van de gelijknamige klassieker uit 1960 en dat was weer een adaptatie van Seven Samurai (Shichinin no Samurai) van Akira Kurosawa. 
 
In 1960 waren de Geweldige Zeven blanke Amerikanen die Mexicaanse boeren verdedigden tegen Mexicaanse schurken, anno 2016 is de grote schurk een Amerikaanse kapitalist en worden de zeven helden aangevoerd door een Afro-American, een voormalige slaaf, gespeeld door Denzel Washington himself. Onder de zeven treffen we verder aan: Een Mexicaan, een Koreaan, een Native-American en een getraumatiseerde oorlogsveteraan die heeft gevochten voor de Zuidelijken, maar nu beste maatjes is met de voormalige slaaf. Oftewel: deze nieuwe versie is multicultureel en politiek correct
 
Washington is Sam Chisholm, een warrent officer, een soort premiejager in dienst van de overheid. In een mijnstadje krijgt hij te horen dat de plaatselijke bevolking wordt geterroriseerd door een corrupte industrialist. Een weduwe smeekt hem om hulp, maar Chisholm wijst het verzoek aanvankelijk af. Hij bedenkt zich echter nadat hij de naam van de boosdoener heeft vernomen: Bartholomew Bogue, een man met wie hij zelf nog een appeltje heeft te schillen. Chisholm stelt zijn privéleger van zeven geweldige mannen samen en neemt de verdediging van het stadje op zich ...
 
De film is verrassend gewelddadig maar voelt desondanks aan als een blockbuster, gericht op het grote publiek. De rolverdeling is erg chique, met naast Denzel Washington ook mooie rollen voor Chris Pratt (als gokker en explosievenexpert) en Ethan Hawke (als de gekwelde oorlogsveteraan). Vincent D’Onofrio voegt een komische noot toe als een fors uitgevallen pelsjager, die doet denken aan Broeder Tuck uit Robin Hood. Haley Bennett is even vurig als charmant als de weduwe die in al haar vrouwelijkheid haar mannetje staat. De actiescènes zijn prima geënsceneerd, maar duren wel erg lang, met name het slotgevecht. Na de shootout volgt nog een religieus staartje, waarschijnlijk bedoeld om de christelijke levensovertuiging van Denzel Washington in het zonnetje te zetten. 
 
Veel revolutionairs valt er van deze nieuwe Magnificent Seven niet te verwachten, maar ondanks de voorspelbaarheid vond ik de film best onderhoudend.  
FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 7 7 5 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- The man who shot Liberty Valence (western / drama : 8)
- Colorado Territory (western : 8)
- True Grit (2010) (western / drama : 8)
- Stagecoach (western / drama : 8)
- A Time for Killing (western : 7)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Magnificent Seven (2016)
The Magnificent Seven (2016)
The Magnificent Seven (2016)
The Magnificent Seven (2016)
The Magnificent Seven (2016)
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand