4.3.2.1.

De titel staat voor 4 meiden, 3 dagen, 2 steden en één gelegenheid. Vier 19-jarige meiden, ooit harstvriendinnen, besluiten hun eigen weg te gaan in het leven, maar een gestolen diamant die per ongeluk in de handtas van één van hen belandt, gooit roet in het eten. 

4.3.2.1.

V.l.n.r.: Cass, Shannon, Jo & Kerrys

De vier zijn: Shannon, een probleemgeval met zelfmoordneigingen, Cass, een rijkeluisdochter met dwaze plannen, Kerrys, een militante feministe, en Jo, een vuilgebekte maar goedmoedige wildebras die doorgaans de problemen van de anderen oplost, maar het momenteel erg druk heeft met haar eigen familie: vader heeft zijn been gebroken, haar zus heeft het te druk met haar nieuwe verkering, dus moet Jo driedubbele uren draaien om de financiële eindjes aan elkaar te knopen.

De vier dames hebben ieder hun eigen mini-film; de vier delen zijn verbonden via de nevenintrige van de diamantroof plus een aantal machinaties op scriptniveau: zo is er een brief die in verkeerde handen terecht komt en een appartement dat in afwezigheid van de eigenaresse (Cass) door een ander (Kerrys) wordt gebruikt als liefdesnest. Alle losse eindjes worden aan geknoopt in het vierde deel, dat zich afspeelt in de supermarkt waarin Jo driedubbele uren draait.

4321 is het geesteskind van schrijver-scenarist Noel Clarke, die eerder een Bafta won voor Adulthood. Deze opvolger werd veel minder goed ontvangen: veel critici vonden het script te chaotisch en verder deed het allemaal te sterk denken aan Guy Ritchie (met name Snatch) en Quentin Tarantino (net als in Pulp Fiction wordt het verhaal op niet-chronologische wijze verteld). Toch biedt 4321 aangenaam vermaak: de meiden zijn mooi (Warren-Markland, die Kerrys speelt, is een mokkel) en de film is luid, kleurrijk, levendig en sexy: er zijn twee tamelijk stomende seksscènes, de één hetero, de ander lesbisch.

De film mist de roos op een haar: uiteindelijk werkt de opzet met verschillende verhaallijnen nogal verwarrend; er zijn te veel personages en ook zijn de vier filmpjes rond de verschillende dames nogal ongelijk van kwaliteit. Emma Roberts (Jo) is van de vier duidelijk de beste actrice, maar het leukste filmpje is dat met (de onwaarschijnlijk langbenige) Tamsin Egerton (Cass), die naar New York reist om haar maagdelijkheid te offeren aan een vriendje dat ze op internet heeft leren kennen.

   

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 6 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Manhattan Murder Mystery (humor / thriller : 7)
- The Guard (humor / thriller : 7)
- The Silencers (humor / thriller : 6.5)
- One for the Money (humor / thriller : 6)
- Veronica Mars (thriller / humor : 6.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



4.3.2.1.




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand