Frailty

Zoals hieronder op het forum al wordt aangegeven weet Frailty binnen het genre best wel wat origineels te doen. Je zou zeggen dat dat niet moeilijk is, maar gezien de troep in het serial killer-genre die normaal gesproken uitkomt is dat toch een behoorlijke prestatie. Positief is het gegeven dat deze film grotendeels vanuit het oogpunt van een klein jongetje wordt bekeken. Zijn vader blijkt een religieuze freak te zijn en zijn kleine broertje gaat daar rustig in mee. Het jongetje verzet zich tegen de slachtpartijen van zijn vader, maar wordt uiteindelijk toch ook bekeerd en gaat meedoen aan de daden van zijn partner. Althans, dat is wat je als kijker denkt. Net als dat de verteller van dit verhaal heel andere motieven blijkt te hebben dan hij doet voorkomen. Hoewel je als kijker eigenlijk vanaf minuut één al weet  dat er een plotwending gaat komen, is dit in deze film niet ergerlijk. Een ander sterk punt is de sfeer, die zich niet uit in goorheid en veel bloed, maar juist in subtiliteit. Alle karakters zijn doodnormale personen en laten nauwelijks hun kwade kanten zijn. Zelfs de moordende vader lijkt een doodgoede man te zijn die zeer lief met zijn kinderen omgaat. Deze aanpak zorgt ergens voor een soort vervreemding, maar is er wel een die des te shockerend is. Enige minpunt is eigenlijk dat het einde van Frailty een beetje tegenvalt. Een kleine anti-climax op een verder zeer goed te pruimen film. Ik teken ervoor.

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 7 7 7 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Psycho (thriller / horror : 8)
- Devil (thriller / horror : 6.5)
- The Last House on the Left (thriller / horror : 6.5)
- The New Daughter (thriller / horror : 6.5)
- Feed (thriller / horror : 6)


Hoe beoordeelt Boobema categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Frailty
Frailty
Frailty
Frailty
Frailty
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Frailty

Een man gaat naar het politiebureau om verhaal te doen over zijn broer en inmiddels overleden vader: Zij zouden seriemoordenaars zijn, die met religieuze motieven mensen afslachtten in opdracht van god. Deze slachtoffers zouden geen mensen zijn, maar demonen wat de daad zou rechtvaardigen. In eerste instantie gelooft de rechercheur deze man niet. Maar het verhaal is zo intrigerend en heeft raakvlakken met de werkelijkheid, dat hij samen met hem de zaak verder gaat onderzoeken. Ze besluiten naar de plek te gaan waar de lijken zijn verborgen. Maar dit blijkt niet zo`n slim plan te zijn...

Frailty is mooi gefilmd en heeft een bepaalde heerlijke ziekelijkheid over zich heen. Dat mag ik wel. Het is niet een film die het moet hebben van enge beelden (alhoewel..) maar die alsnog goed spanning weet op te bouwen. En je ruikt vanaf het begin dat er iets niet pluis is het verhaal en dat er een wending zal komen. Deze komt ook en is mooi gedaan!


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 8 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Psycho (thriller / horror : 8)
- Quarantine (thriller / horror : 7)
- Willard (thriller / horror : 7)
- Mirrors (thriller / horror : 6.5)
- The Descent (thriller / horror : 6)


Hoe beoordeelt Boobers categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobers categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand