Vacation

Jaren na de gebeurtenissen in Vacation (1983) is Rusty Griswold een volwassen kerel. Zijn huwelijk loopt echter niet van een leien dakje en zijn puberkinderen hebben geen respect voor hem. Hij besluit daarom een roadtrip door de VS te maken, net als zijn vader dat jaren eerder ook heeft gedaan. De reis verloopt uiteraard geheel niet zoals gepland, maar als het gezin op de plek van bestemming aankomt blijken de onderlinge relaties toch veranderd. 

Deze nieuwe Vacation is geen remake, maar eerder een reboot van de reeks komediefilms met Chevy Chase. Die klassieke reeks zou uiteindelijk vier films beslaan, van wisselende kwaliteit en waarvoor bovendien geldt dat het je smaak moet zijn. Dat betekent dus veel flauwe humor, geen plot en vooral heel veel scènes die komisch bedoelt zijn, maar nergens in de buurt van grappig komen. In die zin heeft deze nieuwe Vacation zijn best gedaan, want aan het oorspronkelijke concept is niet gesleuteld.

Vacation is een aardige komedie met een paar goede grappen, maar het moment dat de aftiteling verschijnt ben je vergeten waarom je ook alweer hebt zitten lachen. Ook haalt de nieuwe hoofdrolspeler (Ed Helms) het natuurlijk niet bij zijn voorganger Chevy Chase, die overigens samen met Beverly D'Angelo nog een cameo maakt. Toch is er één running gag die het hele weekend nog door mijn hoofd bleef gaan. Hoofdrol voor die grap was het liedje Kiss from a Rose van Seal. Dat is echter onvoldoende om deze komedie aan te raden.

NB: een voorbeeldje van de heerlijke humor in deze prent:
De Griswolds willen vulkanische meren bezoeken voor een modderbad. Het is bij de ingan enorm druk, maar een oplichter wijst ze voor geld naar een geheim pad. De familie springt in het meertje en vraagt zich af waarom het toch zo stinkt. Dan zoomt de camera uit en zien we dat de riolering in het meertje uitkomt. Haha, hihi, hoho, wat een grappen en grollen toch. En van dit niveau humor zit Vacation helemaal vol.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 4 6 3 5.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Monty Python and the Holy Grail (humor / fantasy : 10)
- Little Nicky (humor : 8.5)
- Monty Python`s Life of Brian (humor : 8.5)
- Abel (humor / drama : 8)
- Erik the Viking (humor / avontuur : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Vacation
Vacation
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand