Bloedbroeders

De welgestelde broers Arnout en Victor zijn bevriend met de minder bedeelde Simon. Deze kent weer een zekere Ronnie, die uit een achtergesteld milieu komt. Als Ronnie opgepakt dreigt te worden voor diefstal van een brommer, besluiten Simon en de broers hem onderdak te verschaffen op zolder van hun gigantische villa. Na een aantal weken beginnen ze echter genoeg te krijgen van het kereltje dat steeds hogere eisen aan zijn verblijf begint te stellen. Omdat ze geen idee hebben hoe ze van hem af moeten geraken besluit het drietal dat Ronnie om het leven moet worden gebracht.

Bloedbroeders is gebaseerd op de Baarnse moordzaak uit 1960. Hoewel er nadrukkelijk wordt geclaimd een fictionalisering van de feiten te zijn, worden de gebeurtenissen - voor zover deze bekend zijn - toch redelijk waarheidsgetrouw in beeld gebracht. Althans, als ik de beschrijving van de Wikipedia-pagina mag geloven. Er is immers veel onbekend rondom deze moordzaak, hetgeen hier inderdaad met enige vrijheid wordt ingevuld.

Deze Nederlandse thriller biedt een prettig jaren zestig sfeertje en kijkt lekker weg. Zeker aan het begin had ik meermaals het idee naar een vermakelijke tienerfilm te zitten kijken in plaats van een volwassen thriller. Helaas blijft dat gevoel vrijwel de gehele film door hangen; er zit namelijk verrektes weinig schot in de plot. Voortkabbelen is dan ook een woord wat mij bij Bloedbroeders vooral te binnen schiet.

Volstrekt onduidelijk is ook waarom de jongens besluiten tot hun moord. Vooruit, de scenaristen konden deze aanleiding niet weten - zie immers alinea twee -, maar een beetje meer vrijheid met de onbekende werkelijkheid had deze film ongetwijfeld goed gedaan. Om met een positieve noot te eindigen; de jonge acteurs zetten allen een uitstekende acteerprestatie neer, waarbij vooral Matthijs van de Sande Bakhuyzen er uitspringt als jong talent.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 6 5 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Der Name der Rose (The Name of the Rose) (thriller / drama : 8)
- Red Sparrow (thriller / drama : 6.5)
- Jacob`s Ladder (thriller / drama : 6)
- Marnie (thriller / drama : 6)
- Misery (thriller / drama : 6)


Hoe beoordeelt Boobema categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Bloedbroeders
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand