I Diavoli della Guerra (War Devils)

Een Italiaanse oorlogsfilm met een scenario dat in twee verschillende delen uiteenvalt: het eerste deel speelt zich af in Noord-Afrika, het tweede (een jaar later) in Frankrijk. 
 
1943. De Duitse officier Heineke en de Amerikaanse officier Vincent raken na een bloedige tankslag in de Noord-Afrikaanse woestijn afgesneden van hun eigen eenheid. Om de woestijn te overleven, zullen ze moeten samenwerken. Nadat ze zich na een barre tocht in veiligheid hebben gebracht, besluiten ze om vreedzaam uiteen te gaan en het gebeurde te vergeten. In het najaar van 1944 komt het tweetal opnieuw tegenover elkaar te staan, als Vincent wordt ingeschakeld bij een gewaagde reddingsoperatie. Een Britse ingenieur is in handen gevallen van de Duitsers en wordt gevangen gehouden in een villa die wordt bewaakt door een eenheid die onder leiding staat van Heineke ...
 
Dankzij het ‘dubbele scenario’ combineert de film op handige wijze twee thema’s die vaak aan bod kwamen in Italiaanse oorlogsfilms uit de jaren zestig: een overlevingstocht door de woestijn en een commandoactie achter het vijandelijke front. Het Afrikaanse deel is opgenomen op Sardinië en is vrij spectaculair, maar maakt wel gebruik van opnamen die zijn geplukt uit Giorgio Ferroni’s La Battaglia di El Alamein. Het tweede deel is meer gericht op spanning en heeft relatief weinig actie, maar het slot is tamelijk opwindend en gewelddadig. 
 
War Devils volgt de platgetreden paden maar heeft een aardige rolbezetting en goed uitgewerkte personages. Met name de Duitse officier is een boeiende figuur: een geharde veteraan die rotsvast gelooft in de missie van het Duitse volk maar onder alle omstandigheden menselijk wil blijven. Liefhebbers van spaghettiwestern zullen veel bekende gezichten tegenkomen: Madison, Boido, Righi, Braña ... Venantino Venantini is vooral bekend als de sadistische schurk uit Massimo Dallamano’s Bandidos (1967). De Franse boerendochter (die de Duitse wachtposten moet afleiden zodat de helden hun werk kunnen doen) wordt gespeeld door de voormalige schoonheidskoningin Pascale Petit, de aantrekkelijke weduwe uit Joe... Cercati un posto per morire! (1968)
FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 7 6.5 6 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- The Dirty Dozen (oorlog / actie : 8)
- The Guns of Navarone (oorlog / avontuur : 8)
- The Bridge on the River Kwai (oorlog : 8)
- Where Eagles Dare (oorlog / actie : 7.5)
- Pohwasogeuro (71 Into the Fire) (oorlog / drama : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie oorlog eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?I Diavoli della Guerra (War Devils)
I Diavoli della Guerra (War Devils)
I Diavoli della Guerra (War Devils)
I Diavoli della Guerra (War Devils)
Het Schnitzelparadijs:
Saus...
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace:
Goede film...
Schone Handen:
harses willem...
The Perks of Being a Wallflower:
liuy54321...
:
Dat je klaarblijkelijk niets van de film hebt begrepen, kan de beste overko...
Valerian and the City of a Thousand Planets:
Moet je zelf weten. Zie maar wat je het beste vindt. Als de besprekingen mi...
The Boy in the Striped Pyjamas:
ik vind het echt leuk dat er zulke films zijn. vooral het einde is super le...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Macaroni combat
Subgenre

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht