The Party

De legendarische Britse komiek Peter Sellers (vooral bekend van de films rond The Pink Panther) is in deze film Hrundo V. Bakshi, een  acteur uit India die zijn geluk beproeft in Hollywood. Bij de eerste beste productie gaat het fout: hij begrijpt alle instructies verkeerd en uiteindelijk blaast hij een complete set op. Letterlijk. Hij krijgt te verstaan dat hij niet langer welkom is in Hollywood, maar wordt door een misverstand uitgenodigd voor een party waar iedereen aanwezig is die iedereen die in de filmwereld iets te betekenen heeft. Ook op het feest gaat alles fout wat fout kan gaan ...

Om ruim baan te geven aan het improvisatietalent van Sellers, werd de film opgenomen zonder uitgeschreven schrift. Er waren slechts een paar losse ideëen waarmee Sellers vervolgens aan het werk ging. De worstelingen van Sellers met met technische apparatuur, doen denken aan het werk van de Franse komiek Jacques Tati, met name diens films Mon Oncle en Play Time. Tati was een persoonlijke favoriet was van zowel Sellers als regisseur Blake Edwards. Het tweetal nam ook contact op met Jerry Lewis, die voor zijn film The Bellboy een speciaal toestel had ontworpen, een voorloper van het video assist systeem, dat hem in staat had gesteld om de timing van visuele grappen te verfijnen. Door het grote aantal improvisaties zijn sommige van de beste scènes vrijwel zonder dialoog, zoals de klassiek geworden toiletscène.

Sellers geldt als één van de grootste filmkomieken van de vorige eeuw en is hier in topvorm. Het is werkelijk zijn film, al is ook Steve Franken grappig als de butler die zelf alle drankjes achterover slaat. Helaas houdt de pret niet tot het einde toe stand. In de laatste twintig minuten wordt te veel gekte gecreëerd (er wordt zelfs een babyolifant aangesleept) en vallen de grappen letterlijk in het water als de enorme studioset die voor de film werd ontworpen, uiteindelijk bezwijkt onder de massale toeloop.

Jerry Lewis aan het werk met het video assist system: 
www.jerrylewiscomedy.com/creation_video.htmFX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7.5 8 7 6 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Annie Hall (humor / drama : 8.5)
- Les Vacances de Monsieur Hulot (humor : 8.5)
- The Nutty Professor (humor : 8.5)
- La Grande Vadrouille (humor / oorlog : 8)
- Le Corniaud (humor : 8)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Party
The Party
The Party
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand