Big Money Rustlas

Na een periode van jarenlange afwezigheid keert Sugar Wolf terug naar zijn geboortestad Mud Bug. Zijn moeder, die de 'fastest hand job in the west' in huis heeft, heeft hij snel gevonden. Sugar Wolf wil echter tevens het mysterie omtrent de dood van zijn vader ontrafelen. Op dat moment regeert echter de vreselijke schurk Big Baby Chips over Mud Bug. De ordehandhaver van dienst is echter een lulhannes eerste klas en dus stuurt Sugar Wolf hem eropuit om chili te halen. In New York. Sheriff Sugar Wolf is geboren. Big Baby Chips moet zijn arsenaal bizarre huurmoordenaars aanspreken om van de nieuwe sheriff af te geraken, maar of dat zal lukken...

Je zal maar door je hand worden geschoten en niet meer kunnen pimp slappen! Dan kun je altijd nog een Faygo'tje halen in de saloon, hehe. Enfin, Big Money Rustlas is de cowboyvariant op Big Money Hustla$, dat eerder door de heren van de Insane Clown Posse werd gedraaid. Mocht je geen juggalo (een fan van ICP) zijn, of anderzijds geen benul hebben van deze rapformatie uit Detroit: ICP komt neer op gewelddadige, seksueel getinte rap met de nodige politiek incorrecte humor. En het zijn clowns. De schmink, alsook voornoemde componenten, hebben ze meegenomen naar het Wilde Westen voor deze armetierige productie. Maar dat pakt helemaal zo slecht nog niet uit. De prent is mijns inziens grappiger dan bijvoorbeeld Seth MacFarlane's westernspoof A Million Ways to Die in the West, dat ik een paar dagen na dit clownvehikel bekeek.

Nu is het op zich al bizar genoeg om clowns in een cowboysetting te zien opdraven, maar dat het ook nog deze clowns betreft, is bijna teveel van het goede. Acteren kunnen beide rappers nauwelijks, maar dat mag de pret niet drukken. Ze verzinnen genoeg achterlijke grollen om te kunnen spreken van een aardige lachfilm, want gelachen heb ik zeer zeker. De humor kan ik het beste typeren middels het zuipende personage dat het aantal inwoners van Mud Bug bijhoudt en dus de gehele speelduur bij het bord zit met deze informatie. Je raadt het al: Op het einde zijn er 0 inwoners. Dit terwijl wapens er ten strengste verboden zijn!

De karakters zijn stuk voor stuk heerlijk over de top. Naast de belachelijke clowns hebben we bij voorbeeld huurmoordenaars The Ghost, een pistolero die met lasers uit zijn ogen schiet en The Foot, een gehandicapte in een steampunkachtige rolstoel met een enorme meurende voet. Of wat te denken van een dwerghoer, gespeeld door porno-actrice Bridget 'the Midget' Powers', die later een man blijkt te zijn. Ik kan ze eigenlijk wel allemaal gaan benoemen, want normale personages tref je niet aan in deze film, die compleet geschift is.

Geinige bijrollen en cameo's zijn er van een scala aan b-figuren en/of has beens als Ron Jeremy, Jason Mewes Brigitte Nielsen, Todd Bridges en Vanilla Ice. De inbreng van Tom Sizemore, die zich zichzelf in de zeik zet, is met recht hilarisch.

Het is niet van een niveau Blazing Saddles wat hier wordt geboden en dan druk ik me zachtjes uit, maar de politiek incorrectelingen onder ons, juggalo of niet, kunnen met Big Money Rustlas hun lol wel op. Down with the clown!


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
3 4 6 7 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Il mio nome è Nessuno (western / humor : 7.5)
- La vita, a volte, è molto dura, vero Provvidenza? (western / humor : 7)
- Amico, stammi lontano almeno un palmo (western / humor : 7)
- Lo chiamavano Trinità (western / humor : 6.5)
- Un par de asesinos (western / humor : 6)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Big Money Rustlas
:
Dat je klaarblijkelijk niets van de film hebt begrepen, kan de beste overko...
Valerian and the City of a Thousand Planets:
Moet je zelf weten. Zie maar wat je het beste vindt. Als de besprekingen mi...
The Boy in the Striped Pyjamas:
ik vind het echt leuk dat er zulke films zijn. vooral het einde is super le...
Kruistocht in Spijkerbroek (Crusade in Jeans):
Tv ...
Fury:
ik kan hier echt van genieten , super gezellig...
Red Sparrow:
moet je doen. is gewoon een prima film dit....
Enemy Mine:
Ik heb `m indertijd ook eens half bekeken (en toen afgezet). leuk idee, sle...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Clown
Subgenre

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht