Il Ratto delle Sabine

We gaan terug naar het allerprilste begin van de stad Rome: Romulus, zoon van de God Mars, sticht een nederzetting op de oevers van de rivier de Tiber, en stelt deze open voor eenieder die een zwervend bestaan moe is; hij trekt daarom een bont gezelschap aan, dat echter voornamelijk uit mannen bestaat. De Sabbijnen die aan de overkant van de heuvels wonen, hebben juist een overschot aan maagdelijke jonge vrouwen, maar hun koning staat wantrouwend tegenover de Romeinen. Romulus ontwikkelt daarom een plan om een groep Sabbijnse maagden te ontvoeren naar Rome. Het plan slaagt, maar de Sabijnen verklaren nu Rome de oorlog. Wanneer de Sabijnen negen maanden later Rome aanvallen, zijn de dochters echter liefhebbende echtgenotes geworden ...

De legende van de Sabbijnse Maagdenroof is een vast bestanddeel van de mythologie van de stad Rome en wordt verhaald door zowel Livius als Plutarchus; het verhaal heeft in de loop der jaren tot diverse filmversies geleid, met Seven Brides for Seven Brothers (1954, Stanley Donen) als meest bekende. Deze versie, gemaakt tijdens de gloriedagen van de Italiaanse peplumfilms, is kleurrijk en levendig, maar wie een film vol heroïek en woeste actietaferelen verwacht, zal bedrogen uitkomen. Er is wel wat actie, maar in de eerste plaats is dit een romantische komedie met (gezien het productiejaar) enkele opmerkelijke erotische scènes.

Il Ratto delle Sabine was een coproductie met Frankrijk en Joegoslavië (waar de meeste buitenopnames werden gedraaid) en werd gemaakt met een vrij ruim budget, desondanks doen sommige decors goedkoop aan. Romulus wordt gespeeld door de Britse acteur Roger Moore, die in 1961 nog aan het begin van zijn carrière stond (hij was nog zo onbekend dat op de credits werd voorafgegaan door het Franse seksidool Demongeot). Op de set werd hij verliefd op tegenspeeltster Luiza Mattioli (in de film het liefje van een ander), met wie hij later zou trouwen en drie kinderen zou krijgen.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 6.5 6 6 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- ...più forte ragazzi! (All the Way, Boys) (humor / actie : 6)
- Murderers' Row (humor / actie : 6)
- Bad Boys (actie / humor : 7)
- Bad Boys II (actie / humor : 6.5)
- The Wrecking Crew (actie / humor : 6.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Il Ratto delle Sabine




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand