...più forte ragazzi! (All the Way, Boys)

Deze film was de onmiddellijke opvolger van de Trinity-films, de twee komische westerns waarmee het duo Terence Hill en Bud Spencer wereldsterren waren geworden. De avonturen werden verplaatst van het Wilde westen naar Zuid-Amerika, maar voor de formule maakt dat weinig verschil: het publiek wilde meer komische avonturen van het tweetal, en dus kreeg het meer komische avonturen.

Hill & Spencer heten nu Plata en Salud, twee piloten die doelbewust vliegtuigen laten verdwijnen in het binnenland van Brazilië zodat hun opdrachtgever (de broer van Salud) de verzekeringspremie kan incasseren. Op een dag storten ze werkelijk neer in het Amazonewoud en maken kennis met een groep mijnwerkers, die worden geterroriseerd door een corrupte zakenman. En natuurlijk vatten de twee sympathie op met de mijnwerkers en maken ze hardhandig een einde aan de terreur.

Regisseur Enzo Barboni, die beide Trinity-films had geregisseerd, werd  vervangen door Giuseppe Colizzi, met wie het duo al eerder drie spaghetti westerns had gedraaid (God Forgives I Don’t, Ace High en Boot Hill). Het budget ging flink de hoogte in en met locatieopnamen in Colombia en Brazilië oogt de film zelfs buitengewoon chique. Maar ook dat maakt niet veel uit: het blijft formulewerk en reeds in dit stadium begint de formule slijtageverschijnselen te vertonen (de welbekende knokscènes ogen tamelijk ongeïnspireerd). De interactie tussen beide acteurs is echter optimaal en er zijn een paar goede scènes, zoals het moment waarop Hill, in een bar midden in de jungle, de lokale bevolking vraagt om een dansje uit te voeren speciaal voor zijn maat, die is vergeten waar ze precies uithangen.

De film kan (in goede beeldkwaliteit) worden bekeken op You Tube, in zowel de Duitse als de Italiaanse versie. De Italiaanse versie klinkt natuurlijker maar is wel tien minuten korter. Beide versies zijn overigens onvolledig: de oorspronkelijke lengte was 122 minuten, maar de volledige versie is blijkbaar verloren gegaan (en heeft volgens sommigen nooit bestaan: de beschikbare versies bevatten verschillende scènes, als men deze samenvoegt komt men uit op een lengte van 114 minuten in PAL).

Duitse versie:

https://www.youtube.com/watch?v=wucNvcW1Huo

Italiaanse versie:

https://www.youtube.com/watch?v=yysiOpSQrtU


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 7 6 5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Il Ratto delle Sabine (humor / actie : 6)
- Murderers' Row (humor / actie : 6)
- Bad Boys (actie / humor : 7)
- Bad Boys II (actie / humor : 6.5)
- The Wrecking Crew (actie / humor : 6.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?...più forte ragazzi! (All the Way, Boys)
...più forte ragazzi! (All the Way, Boys)
...più forte ragazzi! (All the Way, Boys)
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand