The Wolverine

Nadat Logan cq. Wolverine per ongeluk zijn vriendin Jean Grey heeft vermoord trekt hij zich als kluizenaar terug in de wildernis. Een oude Japanse vriend die op sterven ligt weet hem echter te vinden en wil hem nog een keer ontmoeten in Japan. Logan gaat akkoord maar belandt in een machtspel om de erfenis van zijn vriend: het grootste zakenemperium van het land van de rijzende zon. Een familiedrama waarin meerdere partijen op de macht uit zijn ontvouwt zich.

In mijn recensie van X-Men Origins: Wolverine deed ik nog melding van de aankondiging van een vervolg. Dat bleek toch iets te enthousiast, want wegens tegenvallende verkoopcijfers is het hele Origins concept weer in de ijskast gezet. Anderzijds, wat er nu wezenlijk anders is aan deze nieuwe film over Wolverine is mij ook niet helemaal duidelijk. Als dit Origins deel twee was geweest had ik het ook geloofd. 

Ik gooi het er maar meteen in: The Wolverine viel mij vies tegen. Belangrijkste reden daarvoor is het chronische gebrek aan innovatie. Of dat nu op gebied van graphics, van verhaal of van personages zou zijn geweest, nu is enkel de verhuizing naar Japan een nieuw element. Onvoldoende om mijn aandacht twee uur lang te grijpen. Komt bij dat de actie naar mijn smaak te spaarzaam is, zeker in de eerste helft. Het finalegevecht kon ik dan wel weer waarderen, hoewel in veel andere recensies dit juist als te standaard werd gezien.....

Nog meer dan gemis aan vernieuwing merkte ik echter dat de tijd inmiddels wel rijp is om op zoek te gaan naar een nieuwe Wolverine. Het gaat te ver om te zeggen dat Hugh Jackman een uitgebluste indruk maakt, maar sprankelen doet hij zeker niet. Na zes films is het tijd om de klauwen in de wilgen te hangen. Dat geldt ook voor deze spin-off franchise. Voor een derde Origins film is van mijn kant weinig animo.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 5 5 3 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- The Avengers (actie / fantasy : 8.5)
- Terminator 2: Judgment Day (actie / science fiction : 8.5)
- Turbo Kid (actie / humor : 8.5)
- X2 (X-Men 2) (actie / fantasy : 8)
- Natural Born Killers (actie / speelfilm : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Wolverine
The Wolverine
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Klute:
Hij is nog te bestellen bij Fnac België, de Franse DVD, maar wel (ook) met...
De Eetclub:
Bijna alle Nederlanderse films / series zie je het accent sex .. flirten ec...
Undercover:
: ...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Superheldenfilm
Subgenre

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht