Veronica Mars

Dit is een filmadaptatie van de succesvolle TV-reeks waarvan tussen 2005 en 2007 drie seizoen werden gedraaid. De film werd geregisseerd door de oorspronkelijke bedenker van de serie en diverse vaste leden uit de cast verleenden hun medewerking, onder wie Kristen Bell als het titelpersonage. De handeling is negen jaar later in de tijd geplaatst.

Veronica is inmiddels verhuisd naar New York, waar ze werkt voor een peperduur advocatenbureau, maar keert terug naar (het fictieve plaatsje) Neptune in Californië nadat ze een bericht heeft ontvangen van haar oude vlam Logan, die wordt verdacht van moord. In Neptune wordt Veronica herenigd met diverse oude vrienden en vijanden, en ook met haar vader, de ex-sheriff van Neptune, wiens detectivebureau na het vertrek van zijn dochter aardig op de sukkel is geraakt (zij loste immers alle misdaden op!).

In mijn herinnering bood de serie vederlicht vermaak en dat kan ook worden gezegd van deze adaptatie: het is allemaal best aardig, maar het hapt weg als een handjevol pinda's. De plot klinkt nogal vergezocht en de opzet blijkt ook problemen op te leveren: sommige personages zijn oude bekenden, en hebben met de plot niets te maken, maar voor wie (net als ik) niet meer dan paar afleveringen van de reeks heeft gezien, is het lastig om alle gezichten uit elkaar te houden: op het moment dat de identiteit van de dader werd onthuld, moest ik even achter mijn oren krabben: Verrek, wie was dat ook alweer?

Inhoudelijk stelt Veronica Mars weinig voor, maar de enthousiaste vertolkingen maken veel goed. De tijd blijkt overigens niet stil te hebben gestaan voor de leden van de cast, met name Kristen Bell (inmiddels in de dertig) is vrijwel onherkenbaar veranderd. In de TV-serie was ze even licht als de serie zelf, in de film is ze behoorlijk gezet (net als sommige tegenspelers). Dat levert één van de leukst grappen van de film op:

(Tegenspeler tegen Veronica:)

"Je tieten zijn groter geworden."

(Veronica:)

"Die van jou ook!"FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6.5 5 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Manhattan Murder Mystery (humor / thriller : 7)
- The Guard (humor / thriller : 7)
- 4.3.2.1. (humor / thriller : 7)
- The Silencers (humor / thriller : 6.5)
- One for the Money (humor / thriller : 6)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Veronica Mars
Veronica Mars
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand