True Lies

Harry Tasker is een geheim agent met een dubbelleven. Zijn vrouw Helen weet namelijk niets van zijn activiteiten af en denkt dat hij een gewone verkoper is. Zij raakt echter onverwacht betrokken bij een zaak waar Harry momenteel mee bezig is. Dit betreft een groep terroristen die atoomwapens heeft weten te bemachtigen en hiermee dreigen Amerikaanse steden op te blazen. Met behulp van zijn team en zijn vrouw moet hij de VS proberen te redden. Ondertussen moet hij er ook nog voor zorgen dat zijn huwelijk niet op de klippen loopt.

True Lies wordt over het algemeen gezien als een van de beste films van Arnold Schwarzenegger in zijn post-Terminator 2 periode. Het is opvallend hoe duidelijk men hem hier probeert te lanceren als een meer diverse acteur dan enkel een grote spierbundel. Daartoe heeft hij ook een niet onaardige cast aan tegenspelers om zich heen gekregen.

True Lies valt in een drietal delen uiteen: 1) een James Bond achtige intro vol met actie en achtervolgingen en de introductie van een groots complot; 2) een romantisch slash komisch middenstuk dat het vooral van flauwigheid moet hebben en 3) een lange finale waarbij vooral actie en humor de boventoon voeren.

Zoals je al zult raden is het lange middenstuk het zwakste punt van deze film. Na het uitstekende begin is de meligheid rondom een nep-terrorist die de vrouw van Harry Tasker probeert te versieren voldoende ingrediënt om de prent snel door te spoelen of uit te zetten. Gelukkig herpakt True Lies zichzelf in de finale die niet alleen vol zit met vette actie, maar ook goede special effects laat zien.

Arnie laat hier overigens ook zien dat hij nooit een groot acteur kan worden. De man kan eenvoudigweg niet acteren. Dit heeft ook effect op de rest van de cast, die nergens tot een sterke prestatie komen. Tia Carrere doet overigens een leuke duit in het zakje, met name door er enorm lekker uit te zien.

Zoals gezegd, een hoogstandje is True Lies niet, maar er valt zeker naar te kijken. Dit had een veel betere film kunnen zijn als men keuzes had durven maken. De speelduur van 140 minuten is echt veel te lang. Daar had met gemak 40 minuten van afgesnoept mogen worden.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 4 6 5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- The Avengers (actie / fantasy : 8.5)
- Terminator 2: Judgment Day (actie / science fiction : 8.5)
- Turbo Kid (actie / humor : 8.5)
- X2 (X-Men 2) (actie / fantasy : 8)
- Natural Born Killers (actie / speelfilm : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?True Lies
True Lies
True Lies
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

James Cameron
Regisseur

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht