Unknown

Onderzoeker Martin Harris en zijn vrouw Gina reizen naar Berlijn voor een wetenschappelijke conferentie. In het hotel aangekomen blijkt er een tas te missen. Harris reist met een taxi terug naar het vliegveld, maar krijgt een auto-ongeluk. Als hij na een ziekenhuisbezoek zijn vrouw weer opzoekt, blijkt zij een andere man te hebben met dezelfde naam en identiteit. Harris wordt door iedereen, inclusief zijn collega's en vrienden voor gek versleten. Met behulp van een jonge illegale vrouw probeert hij zijn leven terug te krijgen.

Liam Neeson ontpopt zich tot de actieheld van de jaren nul en tien van deze eeuw. En dat allemaal voor zo'n ouwe zak! Zijn rollen in Taken en Taken 2 zijn vergelijkbaar met die in Unknown, hoewel hij hier wat minder rauw doch juist meer geraffineerd is. En ik zal meteen maar wat extra veren in zijn reet douwen: Neeson zorgt er eigenhandig voor dat dit een zeer vermakelijke actie-thriller is geworden. De geboren Noord-Ier zet namelijk een overtuigende rol neer, met een karakter waarmee je je als kijker kunt identificeren.

De plot is dan weer wat minder geloofwaardig, maar dat is eigenlijk niet zo relevant. De actie is namelijk dik in orde en Unknown kijkt dan ook gewoon lekker weg. Tja, ik weet het, een zwaktebod voor een filmrecensie. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik deze review een week later schrijf en dat ik details grotendeels vergeten ben. Dat zegt natuurlijk ook iets over een film. Een dikke voldoende is dan ook uitgesloten, maar dit cijfer lijkt me zeer terecht.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6 6 4 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Enemy of the State (thriller / actie : 7)
- The Bourne Supremacy (thriller / actie : 6.5)
- Safe House (thriller / actie : 6)
- The Rock (actie / thriller : 7.5)
- The Taking of Pelham 1 2 3 (actie / thriller : 6.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Unknown
Unknown
De Eetclub:
Bijna alle Nederlanderse films / series zie je het accent sex .. flirten ec...
Undercover:
: ...
Jing wu men (Fist of Fury):
Weet je misschien uit welk land de film kwam? ...
Home Alone:
vieze tiefes film. met je vuile kanker hoofd...
Het Schnitzelparadijs:
Saus...
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace:
Goede film...
Schone Handen:
harses willem...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht