Resident Evil: Retribution

Ik houd niet van op games gebaseerde filmreeksen en ook niet van zombies, maar voor de reeks Resident Evil maak ik graag een uitzondering: de films zijn met een degelijk budget gedraaid, hebben redelijk inventieve scripts en er doen ook nog een paar lekkere wijven in mee. Milla Jovovich is alvast in alle afleveringen present.

De reeks gaat over de experimenten met een virus door het bedrijf Umbrella. Het virus is bedoeld voor biologische oorlogsvoering, en zou dus dodelijk moeten zijn, maar in plaats van te doden, tovert het slachtoffers om in zombies. De eerste twee afleveringen speelden zich grotendeels af onder de grond, in het onderzoekscentrum van het bedrijf, maar voor aflevering drie ging men naar buiten, naar de woestijn. Jovovich liep in dit derde deel rond als een kruising tussen een schaars geklede Vrouw Zonder Naam en Mad Maxima, en de ervaring beviel haar niet erg: werken in de woestijn is geen pretje, zeker niet met weinig kleren aan je lijf. Ze had genoeg van Resident Evil. Maar een paar ongelukkige investeringen later, bedacht La Jovovich zich.

In deel vijf (deel vier is me blijkbaar ontgaan) zijn we terug onder de grond, in het onderzoekscentrum. Jovovich zit voor de gelegenheid ook weer strak in het pak. De mensheid is bijna uitgeroeid door het virus en Alice (Jovovich) wordt gevangen gehouden in aparte cel in het complex. Tijdens een stroomstoring weet ze echter te ontsnappen ...

Voor deel vijf keren ook twee andere bekenden terug, Michelle Rodriguez, als Jovovich nemesis, en de oorspronkelijke regisseur Paul W.S. Anderson. Of dat zo'n geweldig idee was, is nog maar de vraag: Anderson is iemand met een goed oog voor stijlvolle actie, maar is minder geïnteresseerd in het vertellen van een pakkend verhaal. In deel één was dat niet zo'n bezwaar, omdat het uitgangspunt interessante aanknopingspunten bood, maar we zijn zo langzamerhand door de goede ideeën heen. Retribution ziet er daarom prachtig uit, met een Matrix-achtige choreografie van de vechtscènes, maar lijdt in verhalend opzicht aan bloedarmoede. Het slot kondigt alweer een nieuw deel aan, volgens Jovovich (in een interview) het aller-laatste. We zullen zien.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 5 4 3 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Predator 2 (horror / actie : 6)
- Black Death (actie / horror : 7)
- Ghosts of Mars (actie / horror : 6.5)
- Predators (actie / horror : 6)
- Halloween (horror : 8)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Resident Evil: Retribution
Resident Evil: Retribution
Resident Evil: Retribution




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand