Snow White and the Huntsman

Walt Disney's Sneeuwwitje, wie kent het verhaal over de mooie prinses, haar gemene schoonmoeder en zeven dwergen niet? Snow White and the Huntsman gebruikt het klassieke sprookje als basis, maar voegt daar een duister sausje aan toe.

Prinses Snow White wordt gedwongen te vluchten uit haar kasteel, nadat schoonmoeder Ravenna haar vader vermoordt en met harde hand het bewind over het land overneemt. Tovenares Ravenna heeft een obsessie met schoonheid en wil de levenskracht van haar stiefdochter hebben als een magische spiegel zegt dat Snow White de mooiste van het land is. Hierop wordt een jager ingeschakeld die als taak krijgt Snow White terug te brengen. Hij realiseert zich echter dat er alleen een goede toekomst voor het land is als Ravenna wordt afgezet.
 
Snow White and the Huntsman

Wie ooit een film van Tim Burton heeft gezien zou kunnen denken dat dit Snow White and the Huntsman ook door hem is gemaakt. Andere invloeden zijn Harry Potter, Lord of the Rings en zelfs een film als Clash ot the Titans. Hiermee wil ik vooral aangeven dat Snow White een nogal generiek karakter heeft. Werkelijk geen enkele setting is uniek en daardoor wordt je als kijker nooit verrast door bijvoorbeeld indrukwekkende landschappen of monsters. Daar komt nog bij dat deze film meer een aaneenschakeling is van losse scènes en gebeurtenissen dan dat er een coherent verhaal wordt verteld.

Ik zat me dan ook vooral te ergeren aan hetgeen voorgeschoteld wordt, dan dat ik een genietbare kijkervaring had. En dat ondanks de uitstekende kwaliteit van het beeld- en camerawerk en de degelijke acteerprestaties. Op papier is Snow White and the Huntsman dus een prima fantasyfilm, maar in de uitwerking laat men kansen liggen.

En dan..... hoe is het mogelijk om Kristen Stewart te casten als mooiste vrouw van het land, als Charlize Theron de tegenspeelster is?


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6 7 3 4.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (fantasy : 9)
- Being John Malkovich (fantasy : 8.5)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (fantasy : 8)
- The Hobbit: An Unexpected Journey (fantasy : 8)
- Watchmen (fantasy / actie : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie fantasy eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Snow White and the Huntsman
Snow White and the Huntsman
Snow White and the Huntsman
Klute:
Hij is nog te bestellen bij Fnac Belgiƫ, de Franse DVD, maar wel (ook) met...
De Eetclub:
Bijna alle Nederlanderse films / series zie je het accent sex .. flirten ec...
Undercover:
: ...
Jing wu men (Fist of Fury):
Weet je misschien uit welk land de film kwam? ...
Home Alone:
vieze tiefes film. met je vuile kanker hoofd...
Het Schnitzelparadijs:
Saus...
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace:
Goede film...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Sprookje
Subgenre

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht