Kilink Istanbul'da

De megalomane superschurk Kilink heeft zijn zinnen gezet op een formule van een wetenschapper. Met behulp van de formule kan namelijk een wapen zo krachtig worden gemaakt dat het bij gebruik de hele mensheid in een keer wegvaagt. Kilink treft de formule echter niet aan bij de wetenschapper en doodt de man. De zoon van de wetenschapper komt een mysterieuze tovenaar tegen die hem verandert in Superman, om zo Kilink te kunnen stoppen voordat deze de formule vindt...

Het Turkse Kilink is gebaseerd op Killing, de hoofdfiguur uit de gelijknamige Italiaanse comic. Enerzijds oogt het wat stupide, een kerel in een zwart pak waarop een geraamte staat afgebeeld, maar het werkt wel. Bovendien is Kilink een enorme klootzak, waardoor het gegeven vanzelf stoer wordt.

De vele filmavonturen van Kilink leverden hem ontmoetingen op met onder andere Frankenstein en Django. Om hem in zijn debuut op het witte doek tegenover Superman te zetten is in dat licht niet eens zo´n heel absurd idee.

De film verveelt niet en is licht sleazy qua toonzetting. De actie is niet heel goed, maar wel in bevredigende mate aanwezig. Er wordt aardig wat geknokt en geschoten. De prent verslapt niet en er zit een redelijke vaart in. Gecombineerd met een speelduur van 70 minuten is de film over voor je er erg in hebt.

Kilink Istanbul'da is in feite de eerste helft van een tweeluik met Kilink uçan adama karsi, welke direct verder gaat waar het eerste deel stopte. Een afgerond geheel kun je Kilink Istanbul'da dan ook niet noemen, maar ik heb me enigszins vermaakt en ben benieuwd naar de rest van het verhaal. Op zoek naar het vervolg dan maar.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 5 6 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- RoboCop (actie / science fiction : 8)
- Natural Born Killers (actie / speelfilm : 7.5)
- Lucky, el intrépido (actie / humor : 7)
- Rapporto Fuller, base Stoccolma (actie : 7)
- Diabolik (actie : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Kilink Istanbul`da
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand