Weekend aan Zee

In het thuisland werd Weekend aan Zee gepresenteerd als een Vlaamse Sex in the City. Een film over vrouwen, door vrouwen. De film was het speelfilmdebuut van regisseur Ilse Somers, die tevens het scenario schreef.

Vier vrouwen van een jaar of vijfentwintig brengen jaarlijks samen een weekend door aan de Belgische kust, waar ze vroeger de zomervakantie doorbrachten met hun ouders. Er zijn twee huisregels: mannen zijn verboden, en op zondagmiddag gaan ze samen naar de 'vissersstoet', een jaarlijkse optocht.

Dit jaar loopt alles vanaf het begin mis. An, de enige die al moeder is, kan geen oppas vinden en brengt haar zoontje mee. De losbol Dorien komt op weg naar de kust 'de man van haar leven' tegen (de zoveelste), en Karen zit in een crisis want haar verloofde heeft haar - vlak voor de huwelijksdatum - laten zitten. Ook met de vrijgevochten Elke gaat het niet best: ze wil geen man, maar wel een kind, maar slaagt er niet in om zwanger te worden. Echt droevig wordt het, wanneer één van de vriendinnen met ernstige gezondheidsproblemen blijkt te kampen.

De opzet van Weekend aan Zee is best aardig, maar de film verdrinkt in een zee van voorspelbaarheid en de humor is van een bedroevend niveau. Het feit dat Somers, verantwoordelijk voor het zwakke script, in Brussel scenario en filmregie doceert aan een hogeschool, leidde in de Vlaamse pers tot de nodige hilariteit, zo van: Ze heeft in elk geval perfect getoond hoe het niet moet.

Er zijn ook wel een paar positieve dingen te melden. Zo zijn de vertolkingen heel aardig. Maaike Neuville is met haar verongelijkte poppenkopje uiterst geschikt voor dit soort licht werk, maar ook de andere actrices doen het goed. Ellen Schoeters is zelfs erg innemend als de wat dellerige Dorien. Maar zij kunnen de film uiteindelijk niet redden. FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 5 4 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Annie Hall (humor / drama : 8.5)
- Crimes and Misdemeanors (humor / drama : 8)
- Verlengd Weekend (humor / drama : 7.5)
- De Laatste Dagen van Emma Blank (humor / drama : 7)
- Juno (humor / drama : 7)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Weekend aan Zee
Weekend aan Zee
Weekend aan Zee
Weekend aan Zee
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

België
Land

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht