Logan's Run

Zo'n driehonderd jaar in de toekomst is de aarde onbewoonbaar geworden. De laatste mensen hebben zich terugetrokken in ondergrondse steden. Het leven hier is perfect, alle geneugten des levens zijn in overvloed aanwezig. Er is slechts een nadeel: op je dertigste verjaardag is het allemaal voorbij. Je enige opties zijn dan deelnemen aan een wedergeboorte -die niemand ooit heeft behaald- of runner worden en vluchten. In het laatste geval word je echter opgejaagd door speciale politieagenten, de sandmen.

Logan is zo'n sandman, met een uitstekende staat van dienst. Op een dag krijgt hij van zijn meerdere (een computer) de opdracht op zoek te gaan naar de sanctuary. Hier zouden ontsnapte runners zich ophouden. Logan wordt opgedragen deze sanctuary te vernietigen. Om te ontsnappen dient hij echter ook zelf runner te worden. Met behulp van Jessica weet hij de buitenwereld te bereiken, op de hielen gezeten door sandman en beste vriend Francis.
 
Logan

Logan's Run heeft mijns inziens twee gezichten, voor het gemak in te delen in het eerste uur van de prent en in het tweede uur. Deel één bestaat uit een beschrijving van de wereld en de ontsnapping van Logan. Hier zien we een aantal originele elementen terug, met name in de weergave van de stad en het leven van zijn bewoners. Goed gedaan wat mij betreft en zeer sfeervol weergegeven. Leuk om te zien hoe een maquette de stad weergeeft, met overduidelijke speelgoedtreintjes.

Deel twee van deze film speelt zich af in de buitenwereld en behelst de keuzes die Logan hier moet maken. Logan's Run verandert dan van scifi in avonturenfilm, die juist weinig originele elementen heeft. Integendeel zelfs, de bovengrondse wereld is nogal generiek en saai. Tegen het einde kakt het geheel dan ook nogal in. Het laffe slecht uitgewerkte einde, waarin Logan terugkeert naar zijn stad zorgt ook voor puntenaftrek.

Gemiddeld genomen dus nog steeds een ruime voldoende, maar dat komt door het eerste deel van Logan's Run. Met een beter tweede uur had er gemakkelijk een punt bij mijn eindcijfer kunnen worden opgeteld.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 5 7 7 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (science fiction : 9)
- Star Wars: Episode IV - A New Hope (science fiction : 8.5)
- District 9 (science fiction / actie : 8)
- Dune (science fiction : 8)
- Star Wars: The Force Awakens (science fiction : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie avontuur eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Logan`s Run
Logan`s Run
Logan`s Run
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand