Koyaanisqatsi

Koyaanisqatsi (leven uit balans) is geen conventionele film met verhaal, personages en dialoog maar een aaneenschakeling van beelden ondersteund door muziek (gecomponeerd door Philip Glass). Het is een totaalervaring en ik zou dit zeker classificeren als kunst. Het is het eerst deel uit de qatsi trilogie en geeft een apocalyptische blik op de botsing tussen natuur en urbanisatie.

De film begint met beelden (mede in slow en fast motion) van grottekeningen, uitgestorven woestijnlandschappen en natuurlijke fenomenen zoals golven en wolkenformaties. Deze beelden gaan vervolgens geleidelijk over in beelden van door de mens gecreerde zaken zoals verkeer, vernietiging en stedelijke landschappen.

Ik vind de film alleen al puur als ervaring van esthetisch gezien mooie beelden een aanrader. Daarnaast wordt de mensheid op een knappe manier een spiegel voor gehouden en geeft, als consequentie hiervan, iets wat ik alleen maar kan omschrijven als een "unheimliches gefühl".


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 9 8

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens BoobiŽlle:
- Zij Gelooft In Mij (documentaire : 7)
- √Ąssh√§k - Geschichten aus der Sahara (documentaire : 7)


Hoe beoordeelt BoobiŽlle categorie documentaire eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Koyaanisqatsi
Koyaanisqatsi
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Koyaanisqatsi

Tip om deze film (nog) intenser te beleven dan je anders al zou doen: gebruik er wat psychisch verruimende middelen bij. Niet iedereen zal te spreken zijn over deze film aangezien het meer beelden zijn die een boodshap willen overbrengen en/of een visie op de wereld wil laten zien, dan dat het een echt verhaal heeft. Kunstzinnig in elkaar gezet met vind ik ook de nodige humor. De vergelijking van het dagelijks leven van een mens met knakworstjes op een lopende band is hier een goed voorbeeld van. De mening van mensen over deze film is globaal denk ik in 4 categorieen te verdelen: - wat een baggerfilm- schitterend hoe deze film weergeeft waar we met zijn allen naartoe gaan, er moet wat veranderen- schitterend ik ben er flink van gaan trippen of en dat is tevens mijn cynische kijk op de film: mooi in elkaar gezet en tevens erg geinig.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 8 9 7.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobbert:
- Super Size Me (documentaire / humor : 7)


Hoe beoordeelt Boobbert categorie documentaire eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand