Age of Heroes

Het scenario zou zijn gebaseerd op de oprichting van een Speciale commando-eenheid (een voorloper van de S.A.S.) door Ian Fleming. Deze Fleming was natuurlijk de bedenker van James Bond.

We beginnen in Duinkerken. De Engelse troepen worden opgejaagd en sommige eenheden worden vrijwel totaal uitgemoord. Enkele overlevenden, onder leiding van Korporaal Rains, worden aangezien voor deserteurs en opgesloten in een strafkamp, waar ze ernstig worden mishandeld. Later komen twee van hen terecht in een speciale eenheid die een zelfmoordmissie moet uitvoeren in Noorwegen: De Duitsers beschikken over een geavanceerd detectiesysteem, dat koste wat kost moet worden vernietigd.

Gebaseerd op de werkelijkheid of niet, Age of Heroes zal bij velen herinneringen oproepen aan de grote oorlogsavonturen uit de jaren zestig, over zelfmoordmissies achter de vijandelijke linies. The Guns of Navarone, The Dirty Dozen, noem maar op. Dankzij de Noorse locaties, liggen ook vergelijkingen voor de hand met The Heroes of Telemark.

Enfin, de geweldscènes hebben alle bloederigheid van een hedendaagse actiefilm, met een paar werkelijk afschrikwekkende momenten. Hoewel Age of Heroes het niet haalt bij de grote klassiekers, was het voor mij en meevaller. Het acteerwerk is degelijk, met een goede Sean Bean en Shakespeare-acteur William Houston die de show steelt als schreeuwerige trainingsofficier; hij lijkt zich opperbest te vermaken als schreeuwlelijk. Zelfs Danny Dyer is niet slecht, al blijft het een raar gezicht: een commando met een baby face.

Het probleem is dat er nogal wat onwaarschijnlijkheden  in het verhaal zitten (de mannen lopen met bruine camouflagepakken door de maagdelijk witte sneeuw) en de handeling soms wat verbrokkeld overkomt. De film duurde oorspronkelijk twee uur, maar regisseur Vitoria werd verplicht om een half uur weg te knippen. Daardoor is de film nu wel lekker snel en kort.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 6.5 5 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- The Dirty Dozen (oorlog / actie : 8)
- The Guns of Navarone (oorlog / avontuur : 8)
- The Bridge on the River Kwai (oorlog : 8)
- Where Eagles Dare (oorlog / actie : 7.5)
- Pohwasogeuro (71 Into the Fire) (oorlog / drama : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie oorlog eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Age of Heroes
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand