Legend

Prinses Lili begaat een grote fout. Tijdens een avontuurlijke toch door het bos, met natuurjongen Jack krijgt ze het privilege om de twee eenhoorns te zien die de balans en goedheid van de wereld bewaken. Ze besluit een van de beesten aan te raken, waarop een aantal goblins kans ziet een van de paardachtigen dood te schieten. De duivel wordt hierdoor wakker en is voornemens de gehele wereld in kou en duisternis te hullen. Aan Jack de nobele taak om de held uit te hangen.

Legend is een fantasyfilm die vooral opvalt door zijn schitterende decors, aankleding en make-up effecten. Niet voor niets werd deze film genomineerd voor een Oscar voor de beste makeup. De prijs ging in dat jaar overigens naar The Fly, ook niet geheel onverdienstelijk natuurlijk. Afijn, de regie voor Legend is gevoerd door Ridley Scott die inmiddels de nodige ervaring had met het neerzetten van sfeervolle films. Op dit gebied zul je van mij dus geen onvertogen woord horen.

Het is jammer dat er in zo'n prachtige, fantasierijke film niet meer aandacht is besteed aan script en plot. Het verhaaltje speeltje leentjebuur bij zo ongeveer elk eerder werk in dit genre. Originaliteit is dan ook ver te zoeken, maar het doelloze verhaal is de echte doodsteek van deze film. Beeld na beeld kabbelt voort zonder dat je als kijker wordt meegevoerd in al het moois dat er geboden wordt. De fantastische duivel (wat een hoornen!) maakt hierdoor bijvoorbeeld totaal geen indruk. Ook het vreselijke zoetsappige eerste kwartier mag wat mij betreft snel vergeten worden. Het glazuur sprong erdoor van mijn tanden. Legend is een typisch geval van 'hier had meer ingezeten'.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 5 7 5 5.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (fantasy : 9)
- Being John Malkovich (fantasy : 8.5)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (fantasy : 8)
- The Hobbit: An Unexpected Journey (fantasy : 8)
- Watchmen (fantasy / actie : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie fantasy eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Legend
Legend
Legend
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand