Savage Harvest

Ha, leuke poster; mooier dan het artwork op mijn vhs uitgave (Warner Home Video). Zelfs de meest baggere dierenhorror heeft vaak leuke posters in huis, maar hier is ook nog de film zelf in orde. Wat kan een mens nog meer wensen?

Savage Harvest is een tamelijk onbekende film, "gebaseerd op waargebeurde feiten". Hoewel dit niet mijn favoriete feiten zijn ging er toch maar eens voor zitten. Tom Skerritt speelt in elk geval een safarileider die niet zo'n goeie vader is. Zijn zoon draagt hotpants en niet het mokkel waarmee deze probeert te flikflooien. Welkom in de jaren '80 zullen we maar zeggen, waarin de zoon zijn wens voor de aanschaf van een Betamax speler uitspreekt, opdat er in huis films gekeken kunnen worden.

Enfin, een blank gezin in Kenia staat centraal in deze creature feature. Door een enorme droogte worden alle katachtigen, met name leeuwen, uiterst bloeddorstig. Maar daar is Tom Skerritt om de boel te redden!

Terecht wordt deze film vergeleken met de zombieklassieker Night of the Living Dead. Maar dan met leeuwen in plaats van zombies. Het huis wordt gebarricadeerd en het gezin is in paniek terwijl de katjes proberen binnen te dringen. Gelukkig heeft het huis net zoveel zware kasten als deuren, wat een slok op een borel scheelt. Toch weten de sluwe beesten binnen te glippen.

Hilarisch is het wanneer het gezin liedjes van The Beatles gaat zingen -tegen de spanning of zo- en er een leeuw door de openhaard komt aanzetten om met een onfortuinlijke neger aan de haal te gaan.

Geinig is ook wanneer Skerritt eens als een ware MacGyver gaat snuffelen in de voorraadkamer en een mobiel fort in elkaar weet te flansen, waarmee het gezin zich naar de auto voortbeweegt. Met een zwerm leeuwen eromheen dus.

De perikelen van het gezin zijn volslagen onboeiend. De afwezige vader die ineens de held uithangt is bovendien niet best gevonden. Het draait echter om de beesten. En eerlijk is eerlijk: Die scènes zijn goed verzorgd. Ze maken er een puinzooi van in het huis en scheuren mensen aan stukken om ze op te vreten. Beide elementen bieden elk hun vermaak. De effecten overtuigen en de beesten evenzo.

Savage Harvest is een apart filmpje dat misschien niet heel goed is, maar wel ruim voldoende weet te verstrooien.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 6 5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Tenebre (thriller / horror : 7.5)
- Identity (thriller / horror : 7)
- Malocchio (thriller / horror : 7)
- La semana del asesino (thriller / horror : 7)
- Macchie solari (thriller / horror : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Savage Harvest
Savage Harvest
Savage Harvest
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand