De Eetclub

Karen verhuist met haar man en dochter naar een grote vrijstaande villa in Het Gooi. Terwijl manlief veel weg is voor zijn werk, ontmoet Karen een aantal vrouwen waarmee ze een eetclubje begint. Hoewel het vijftal al snel een hechte vriendinnenclub vormt, vinden er rare gebeurtenissen plaats. Zo brandt het huis van een van hen af, waarbij de man om het leven komt. Men vermoedt brandstichting. Niet veel later komt beste vriendin Hanneke om het leven. De officiële diagnose luidt zelfmoord, maar Karen voelt dat er zaken niet in de haak zijn. Ze ontrafelt een complot dat draait om grote vastgoedbelangen. De eetclub zal hierdoor nooit meer het gezellige gezelschap zijn als waarmee het ooit begon.
 
De Eetclub

De Eetclub is een verfilming van het gelijknamige boek van Saskia Noort uit 2004. Als ik een korte conclusie moet verbinden aan deze prent, dan is het een mix tussen Gooische Vrouwen (2011) en Loft (2010). Die eerste vanwege de setting waarin de film zich afspeelt en een bepaalde mate van overdrijving die er aan de decadente levensstijl in Het Gooi wordt meegegeven. Ongetwijfeld bedoelt om het gepeupel in bepaalde illusies te laten geloven, maar dat terzijde.
 
De Eetclub

De vergelijking met Loft maak ik vanwege de welhaast onnavolgbare plot, die bol staat van de ongeloofwaardige plotwendingen. Ik had het kunnen raden; uiteraard is de persoon waarvan je het 't minste verwacht de grote boosdoener. Het is de meest gemakkelijke manier om een thriller te maken, omdat je de kijker tot de laatste minuut in spanning kunt laten en allerlei verwarring kunt zaaien. De geoefende filmkijker prikt echter met gemak door deze schijn heen. Genoeg over De Eetclub, het is gewoon geen goede film. Daarvoor hoef ik niet eens aan te halen dat het acteerwerk (m.u.v. Angela Schijf) om te janken is.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 4 3 3 3.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- North by Northwest (thriller / avontuur : 9)
- The Game (thriller : 8)
- Vertigo (thriller / misdaad : 8)
- Psycho (thriller / horror : 8)
- Chinatown (thriller / misdaad : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?De Eetclub
De Eetclub
De Eetclub
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand