American Ninja

Na de hersenloze actiefilms Macho Man en No Safe Haven bekeken te hebben, leek het me een goed plan om op dezelfde voet verder te gaan. Zulk soort films vergen namelijk weinig inspanning om te volgen en bieden stompzinnige actie. Mijn oog viel op de American Ninja reeks die ik op dvd heb. De kenners weten het: Stupide actie gegarandeerd. In alle delen.

De eerste uit de franchise introduceert protagonist Joe, een soldaat met geheugenverlies. Maar hij komt er snel genoeg achter dat hij eigenlijk een ninja is! Joe's superieuren zijn bezig met het verhandelen van wapens aan slechteriken en dat vindt Joe niet tof. Maar deze bad guys hebben zelf een legertje ninja's, aangevoerd door de gemene Black Star Ninja. Deze laatste is erop gebrand Joe om te brengen, maar Joe heeft hulp van een zwarte legermaat die wel raadt weet met allerlei wapentuig...
 
American Ninja
Michael Dudikoff

Op rotzooigebied mag American Ninja toch wel een klassieker worden genoemd. Deze productie uit de koker van Cannon is namelijk een regelrechte treinramp. Dat dit mijn voornaamste aanprijzing is moge genoeg zeggen. Het lullige plotje komt in het begin helaas niet echt van de grond, waardoor het tempo te laag ligt. Voorts weet de romantische zijweg, Joe kloot wat aan met de dochter van de kolonel, totaal niet te vermaken. Maar het slot naderend gaat de film in een veel hogere versnelling met een berg ongeloofwaardige actie waar je u tegen zegt. Ninja´s vallen bij bosjes neer en er ontploft van alles. Met name auto´s die om niets exploderen zijn heerlijk lachwekkend. Het is jammer dat niet de hele film van dit ´niveau´ is, anders had er wel wat meer in gezeten voor American Ninja.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 4 6 4 5.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- RoboCop (actie / science fiction : 8)
- Natural Born Killers (actie / speelfilm : 7.5)
- Lucky, el intrépido (actie / humor : 7)
- Rapporto Fuller, base Stoccolma (actie : 7)
- Diabolik (actie : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?American Ninja
American Ninja
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Ninja
Subgenre

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht